U AUSTRALIJI NAJVIŠE PIRATA

"Game of Thrones" došao na prijestolje u Australiji

 Screenshot YouTube
Premijera šeste sezone izrazito popularna

Prva epizoda šeste sezone Game of Thrones postala je najgledaniji program u povijesti plaćene televizije u Australiji. Ali to nije jedini rekord koji je srušen sinoć u Australiji.

Prema pisanju bloga TorrentFreak, Australija je bila zaslužna za čak 12.5% od svih downloada te epizode samo 12 sati od njene premijere u SAD-u u ponedjeljak navečer. Indija je ostvarila 9.7%, SAD 8.5%, a UK 6.9%. ovo su podaci samo za BitTorrent, a više od polovica downloada je bila u HD rezoluciji. Danas ujutro je još uvijek bilo preko 200 000 korisnika BitTorrenta koji su dijelili svoju kopiju epizode.

Ovo dobiva još više na značaju s obzirom da SAD ima 319 milijuna stanovnika, Indija 1.25 milijardi, a Australija „samo“ 24 milijuna.

Premijera šeste sezone u Australiji se emitirala na plaćenom TV-servisu Foxtel u isto vrijeme kad i u SAD-u, no to svejedno nije zaustavilo Australce da je skinu na svoj uređaj. Vincent Varney s portala Pages Digital napominje da je to vjerojatno zbog toga što Australci zaista ne žele plaćati Foxtel. Usprkos tome, to je ujedno bio i najgledaniji plaćeni program u Australiji. S druge strane oceana, HBO je epizodu pustio besplatno u program u SAD-u.

Ipak, nije srušen rekord koji je napravljen s posljednjom epizodom pete sezone kad je bilo više 1.5 milijuna ilegalnih downloada u prvih 8 sati nakon prvog emitiranja u SAD-u. Ta je epizoda na kraju postavila rekord s 14.4 miljuna downloada na BitTorrentu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:13