ŽIVOTNI PAD HOLLYWOODSKOG MOĆNIKA

HARVEY WEINSTEIN DOBIO OTKAZ! Filmski studio The Weinstein Company prekinuo odnose s optuženim zlostavljačem

Harvey Weinstein
 Mike Blake/File Photo / REUTERS

Filmski studio The Weinstein Company uručio je otkaz Harveyju Weinsteinu nakon što su u javnost izašle nove informacije o njegovom zlostavljačkom ponašanju, piše The Guardian.

Weinstein je samovoljno napustio svoj posao u tvrtki nakon što je The New York Times prošlog tjedna objavio da je tijekom niza godina seksualno zlostavljao žene. Uprava studija prošlog je petka podržala Weinsteinovu odluku, međutim u nedjelju su ga otpustili iz tvrtke koju je osnovao sa svojim bratom Robertom 'Bobom' Weinsteinom.

"Uslijed novih saznanja o neprimjerenom ponašanju Harveyja Weinsteina, uprava tvrtke The Weinstein Company koja uključuje Roberta Weinsteina, Lancea Maerova, Richarda Koenigsberga i Taraka Ben Ammara odlučila je uručiti otkaz Harveyju Weinstein. O odluci koja odmah stupa na snagu obavijestili smo Harveyja Weinsteina", stoji u izjavi uprave.

Odvjetnik koji zastupa Harveyja Weinsteina nije komentirao odluku uprave.

Otpuštanje Weinsteina kulminacija je prošlotjedne The New York Timesove priče o filmskom mogulu u kojoj se tvrdi da se Weinstein zbog optužbi za seksualno zlostavljanje sudski nagodio s najmanje osam žena te da je tijekom godina pod krinkom poslovnih sastanaka različite žene pozivao u svoju hotelsku sobu te ih molio da ga masiraju i gledaju dok se tušira.

Među ženama koje su optužile Weinsteina za seksualno zlostavljanje našle su se i glumice Ashley Judd i Rose McGowan. Weinstein se s McGowan čak navodno nagodio zbog incidenta koji se dogodio tijekom snimanja horor filma "Vrisak".

Weinsteinovo neprimjereno ponašanje prema ženama s kojima je radio i koje su glumile u njegovom filmovima smatralo se holivudskom javnom tajnom.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump u subotu je rekao da ga informacije o Weinsteinovom ponašanju nisu iznenadile, a više desetaka članova Demokratske stranke javno se distanciralo od filmskog mogula koji je tijekom godina Demokratima dao više od 1,4 milijuna dolara.

Weinstein je rekao da mu je žao zbog svojeg višedesetljetnog neprimjerenog ponašanja prema ženama, međutim njegovi odvjetnici tvrde da je mnoge optužbe za seksualno zlostavljanje odbacio. "Popravit ću se i popravit ću način na koji se ophodim prema ženama. Moram kontrolirati svoju ćud i moć. Odrastao sam u 60-ima i 70-ima, godinama kada su pravila ponašanja u uredima bila drukčija", rekao je Weinstein u nedavnom intervjuu za Page Six.

Odvjetnica Lisa Bloom, poznata borkinja za ženska prava koja je savjetovala Weinsteina, u subotu je napustila njegov pravni tim jer se našla na udaru žestokih kritika zbog odluke da zastupa filmskog mogula. Charles Harder, još jedan od Weinsteinovih odvjetnika, najavio je da će tužiti The New York Times zbog, kako kaže, "lažnih i klevetničkih izjava".

Nakon objave članka o optužbama na račun Harveyja Weinsteina za seksualno zlostavljanje još je nekoliko žena javno optužilo filmskog moćnika za neprimjereno ponašanje.

Potporu navodnim žrtvama zlostavljanja dali su glumice i glumci Patricia Arquette, Amber Tamblyn, Olivia Munn, Lena Dunham, Mark Ruffalo i Seth Rogen, dok je McGowan u petak na Twitteru rekla da je "šutnja žena Hollywooda zaglušujuća".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:40