HRVATSKA FILMSKA MEKA

HOĆEMO LI OVAKAV PRIZOR USKORO VIDJETI U DUBROVNIKU? Strani mediji se raspisali o snimanju novog Jamesa Bonda na našoj obali, pregovori još traju

Daniel Craig u svom prvom filmu o Jamesu Bondu, 'Casino Royale'
 Profimedia, Pacific coast news

Premda se o idućem nastavku filma o slavnom tajnom agentu Jamesu Bondu još uvijek ništa ne zna, niti tko će potpisati režiju, niti tko će preuzeti ulogu Bonda, već danima mediji, pa i oni strani pišu o lokaciji snimanja - Dubrovniku.

Bivši dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić je za Dubrovački dnevnik prije nekoliko dana rekao da se ostvaruju projekti koji su počeli prije osam godina, te da Dubrovnik postaje jedan od najvećih hrvatskih, europskih i svjetskih filmskih studija.

'Robin Hood je prvi sada, a planirana su još dva filma ako bude uspjeha. Planirano je da nastavimo suradnju s Disneyjem i Star Warsom, a James Bond je u visokoj fazi pregovora', rekao je Vlahušić.

O tome da bi se novi James Bond mogao snimati u Dubrovniku pišu i strani mediji koji naglašavaju da je to izrazito popularna lokacija gdje se trenutno snima 'Robin Hood: Origins', a prošle godine se snimao i 'Star Wars: The Last Jedi'.

I Gamespot i Digital Spy prenose riječi bivšeg dubrovačkog gradonačelnika, no najviše ih zanima hoće li glavnu ulogu još jednom preuzeti Daniel Craig. On je, zasad, drugi najdugovječniji Bond, odmah iza Rogera Moorea. Producenti navodno silno žele Craiga ponovno u ulozi špijuna, a on je tajanstven kao i uvijek.

Nedavno je u američkim medijima rekao da će pristati na ulogu samo za dovoljnu količinu novaca, a prije toga je angažman u filmovima o Jamesu Bondu nazvao najboljim poslom na svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:24