SURADNJA IBM-a I 20th CENTURY FOXA

Horor-triler 'Morgan' postao prvi film za koji je trailer napravila umjetna inteligencija

 20th Century Fox / YOUTUBE

Uoči izlaska njihovog novog filma 'Morgan', filmski studio 20th Century Fox je u suradnji s tvrtkom IBM napravio prvi kognitivni trailer za film, prenosi IndieWire. Tako je film koji se bavi sudbinom umjetno stvorenog bića nalik čovjeku dobio najavu koju je napravila umjetna inteligencija uz ljudsku pomoć.

IBM-ov istraživački centar je uz pomoć Watson API-ja i tehnika strojnog učenja analizirao je stotine trailera za trilere i horor filmove želeći doznati što točno proizvodi napetost kod gledatelja. Nakon analize trailera umjetna inteligencija je pogledala film Morgan te je predložila 10 najboljih trenutaka od kojih bi potencijalni trailer za film trebao biti sastavljen.

Rezultat eksperimenta je potpuno novi trailer u kojem je ton filma znatno mračniji od službenih trailera. 'Watson je uspio scene obraditi i proučiti na način da je mogao odgovoriti na pitanja: je li scena strašna; je li scena emotivna te sadrži li tugu ili sreću', objasnio je John Smith, stipendist IBM-a.

Umjetna inteligencija već je korištena kako bi sudjelovala u pisanju horor filma 'Impossible Things', a filmski studio Greenlight Essentials već razvija umjetnu inteligenciju koja može razložiti filmsku radnju kako bi povezao trenutke u priči s trenucima najvećeg uživanja publike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:13