KRAJ JEDNE ERE

HRIBAR PODNIO OSTAVKU 'Bez obzira što se ne slažem s mišljenjem Državne revizije, ne želim da djelatnost HAVC-a pati zbog nastalih okolnosti'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 06.02.2017. u 12:38

Zagreb, 161011.
Veceras je u kinu Europa otvoren 9. Zagreb film festival. Festival je otvoren filmom ‘Tiranosaur’ Diarmida Scrimshawa.
Na slici: Hrvoje Hribar dobio je nagradu
CROPIX

ZAGREB - Hrvoje Hribar podnio je u ponedjeljak ostavku na dužnost ravnatelja Hrvatskoga audiovizualnog centra (HAVC) koju je Upravni odbor jednoglasno prihvatio.

 

Hribar je ostavku podnio na konstituirajućoj sjednici novoga Upravnog odbora HAVC-a nakon nepovoljnog mišljenja Državne revizije o radu Centra.

 

Novinarima je nakon sjednice rekao da poštuje mišljenje Državne revizije, bez obzira na to što se on osobno i HAVC s njome ne slažu, te da nije želio da djelatnost Centra pati zbog nastalih okolnosti.

 

U reviziji je, uz ostalo, navedeno kako je tijekom 2015. ravnatelj Hrvoje Hribar raspolagao sredstvima na temelju zaključenih ugovora, u iznosima iznad 50.000 kuna, bez odluke Upravnog odbora, a za iznose iznad 200.000 kuna bez suglasnosti osnivača, Ministarstva kulture, te da Upravni odbor Centra nije odlučivao o Financijskom planu i godišnjem obračunu za tu godinu, što nije u skladu s odredbama Zakona i Statuta. 

 

Također, Financijski plan Centra ne sadrži prihode iskazane po vrstama, rashode i izdatke predviđene za trogodišnje razdoblje, te obrazloženje prijedloga financijskog plana i nije sastavljen u skladu sa Zakonom o proračunu.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo