RIJEKA 2020.

Hribar se prijavio za šefa agencije nadležne za projekt europske prijestolnice kulture u Rijeci

 Damjan Tadić / HANZA MEDIA
Odluka o tome tko će voditi najveći i najzahtjevniji projekt u povijesti hrvatskog kulturnog menadžmenta bit će, kako najavljuju u Gradu Rijeci, objavljena 8. listopada

Ukupno deset kandidata javilo se na međunarodni natječaj za direktora Rijeka 2020 d.o.o., agencije koja će kroz naredne četiri godine pripremati i provoditi projekt europske prijestolnice kulture.

Svi prijavljeni kandidati, kako doznajemo u Gradu Rijeci, zadovoljili su uvjete natječaja i dostavili sve tražene dokumente te su pozvani na razgovor za posao koji će se održati 20., 21. i 22. rujna.

Imena su, manje-više, poznata akterima hrvatske i regionalne kulturne scene, a kao najzvučnija ističu se Emina Višnić, kulturna menadžerica koja iza sebe ima iskustva ravnateljice Pogona – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade, članice Upravnog odbora Zaklade Kultura nova, članice Kulturnog vijeća za inovativne umjetničke i kulturne prakse i članice Umjetničkog vijeća HAVC-a, te redatelj Hrvoje Hribar, ravnatelj HAVC-a. Na natječaj su se javili i Edvin Jurin, Dunja Đurica, Sanda Filipović, Ferucio Burburan, Morana Komljenović, Tina Hajon, Sanja Rađenović i Jovan Marjanović.

U povjerenstvu za provedbu natječaja su Ivan Šarar, pročelnik Odjela gradske uprave za kulturu Grada Rijeke, Valerij Jurešić, pročelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije, Irena Kregar Šegota, v. d. direktorice Rijeka 2020 d.o.o. i Slaven Tolj, ravnatelj Muzeja moderne i suvremene umjetnosti.

Odluka o tome tko će voditi najveći i najzahtjevniji projekt u povijesti hrvatskog kulturnog menadžmenta bit će, kako najavljuju u Gradu Rijeci, objavljena 8. listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:38