ODLUKA ZA TRI TJEDNA

HRIBAROV NASLJEDNIK Samo tri kandidata za 'vrući stolac' novog ravnatelja HAVC-a

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 13.04.2017. u 16:24

HANZA MEDIA / Facebook

Arsen Oremović, Daniel Rafaelić i Edib Ahmetašević

ZAGREB - Na natječaj za imenovanje novog ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) prijavila su se tri kandidata - dosadašnji v.d. ravnatelja te ustanove i povjesničar filma Daniel Rafaelić, filmski kritičar i autor Arsen Oremović te Edib Ahmetašević, snimatelj s Hrvatske televizije.

 

"Kroz iduća tri tjedna trebali bismo imenovati novog ravnatelja HAVC-a. U prvom tjednu svibnja obavit ćemo razgovor s kandidatima, nakon čega ćemo održati sjednicu Upravnog odbora i donijeti odluku", rekao je za Hinu Bruno Kragić, predsjednik Upravnog odbora.

 

Kragić kaže kako su to jedine tri prijave pristigle na natječaj, bile su potpune i pravodobne te su sve ušle u razmatranje.

 

Natječaj je raspisan nakon što je prethodni ravnatelj Hrvoje Hribar, uslijed nepovoljnog nalaza Državne revizije, dao ostavku.

 

Ravnatelj se imenuje na četiri godine, a njegove su zadaće da predstavlja i zastupa Centar, organizira i vodi njegov rad te je odgovoran za zakonitost poslovanja.

 

Ta dužnost podrazumijeva i poduzimanje pravnih radnji u ime i za račun Centra, predlaganje Statuta i ostalih općih akata Upravnom odboru, odgovornost za provedbu akata i zaključaka Upravnog odbora te drugih tijela HAVC-a.

 

Obvezan je i predlagati godišnji plan provedbe Nacionalnog programa promicanja audiovizualnog stvaralaštva te izvršavati odluke o raspodjeli sredstava na temelju Nacionalnog programa zaključivanjem ugovora s korisnikom sredstava.

 

Uvjeti za prijavu bili su završen diplomski sveučilišni studij (ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij) ili specijalistički diplomski stručni studij ili stečena VSS prema ranije važećim propisima.

 

Kandidati moraju imati i najmanje pet godina radnog iskustva u audiovizualnim djelatnostima te poznavati najmanje jedan svjetski jezik.

 

Uz prijavu su bili dužni priložiti program rada Centra za mandatno razdoblje, životopis sa specifikacijom radnog iskustva u audiovizualnim djelatnostima te dokaze o radnom iskustvu, stručnom zvanju, državljanstvu, poznavanju stranog/stranih jezika kao i izvornik uvjerenja da se protiv kandidata ne vodi istražni ili kazneni postupak.

Izdvajamo