REAKCIJE

HRVATSKA TUGUJE ZA IVOM GREGUREVIĆEM 'Prošla je godina bila bolna, mnogi su otišli, a onda odmah na početku 2019. napušta nas veliki, najveći...'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 02.01.2019. u 22:49

Orasje, 030911.
Sinoc je u Orasju otvoren 16. filmski festival, naziva
Neja Markičević / CROPIX

 

Nakon vijesti o smrti legendarnog hrvatskog glumca Ive Gregurevića, pljušte reakcije na društvenim mrežama. Zbog smrti glumca tuguju svi koji su ga gledali u brojnim filmovima i serijama u kojima je glumio, kao i kolege i druge osobe iz javnog života.

Posvetu velikom glumcu napisala je spisateljica i njegova prijateljica Julijana Matanović.

- Prošla je godina bila bolna, zauvijek su otišli najveći. Nadala sam se da će 2019. biti sretnija! I odmah, na početku, napušta nas veliki, najveći Ivo Gregurević, dečko iz Donje Mahale. Hvala ti, dragi Ivo na svim ulogama, na danima koje si u bolnici proveo uz svog prijatelja Ivu - Ivandu, Magdaleninog oca. Nastavite vas dvojica i Gore razgovarati o filmovima, o Savi, o vašoj plovidbi gumenim čamcem od Zagreba do Orašja, tamo neke sedamdeset i osme... Počivaj u miru. Za nas ćeš živjeti dok mi živimo!, napisala je Matanović.

 

Kolega glumac Emir Hadžihafizbegović nazvao ga je velikim čovjekom i glumcem.

'Napustio nas je veliki čovjek i glumac. Moj veliki prijatelj i filmski partner Ivo Gregurević. Hvala mu za sve što je ostavio ljepoti filmske umjetnosti i hvala mu za svaki kadar koji smo uradili zajedno. Bog neka upokoji tvoju dobru dušu Ivo moj plemeniti. Tvoj EMIR', napisao je na Twitteru.

Redatelj Dalibor Matanić od Gregurevića se oprostio objavom na Facebooku i prisjetio se zajedničkih trenutaka sa snimanja

'2007. na snimanju kino like si doživio moždani udar i nakon dva mjeseca smo ipak nastavili jedno od najluđih snimanja ikad. 2011. smo snimali ćaću i rekao si nema veze što nema para, bitno je da se snima i napokon da mi netko ponudi improvizaciju. Sjećam se da si se rasplakao kad sam ti rekao da me podsjećaš na mog djeda... ljudino velika i luda sretan put', napisao je Matanić.

'Počivaj u miru, dragi Ivo', kratko je na Facebooku napisao glumac Jan Kerekeš.

 

Glumica Anja Šovagović Despot na Instagramu je objavila zajedničku fotografiju s Gregurevićem i napisala: 'Golubice bijela, što si nevesela, golubice bijela što si nevesela? Kako ne bih, jadna, nevesela bila, kako ne bih, jadna, nevesela bila? Kad moj golub bijeli od mene se dijeli, kad moj golub bijeli od mene se dijeli... leti, Ivo! Leti, majstore', napisala je.

Svoje uspomene na Ivu Gregurevića i savjete koje mu je veliki glumac dao na Facebooku je opisao glumac Asim Ugljen.

 

- Dragi moji prijatelji, na žalost, vijest je istinita. UMRO JE NAŠ IVO GREGUREVIĆ. Molim vas, nemojte me zvati. Ovo je najbolniji početak ijedne nove godine, napisala je na svom Facebook profilu Marija Babić-Filipović iz Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

'Ivo prijatelju, učitelju, Inspiracijo, geniju, mudracu, voljeni božanstveni čovječe, doviđenja, srca su nam slomljena!', napisala je na Facebooku glumica Barbara Nola.

Od velikana se na Facebooku oprostila i glumica Nataša Janjić. Podijelila je njihovu zajedničku fotografiju s Dana hrvatskog filma u Orašju i podsjetila da je 'samo jedan Ivo Gregurević'.

 

- Teško se sjetiti domaćeg filma u kojem Ivo Grgurević nije glumio, a u svakoj njegovoj ulozi smo uživali. Zbogom i hvala za svaki film, seriju i kazališnu dramu, objavio je SDP Hrvatske na Twitteru.

- 2018. odnijela je mnoge velikane, 2019. tek krenula, ode još jedan! Počivaj u miru legendo, napisao je na Twitteru televizijski i radijski voditelj Frano Riđan.

Oglasila se i novinarka Antonija Mandić.

'Svaki put kad bih se vratila s intervjua s nekom holivudskom zvijezdom, jedan kolega bi uletio u montažu i pitao: "Jel Ivo Gregurević? Nije? Ma džaba ti intervju, pa on je jedini pravi glumac." I tako godinama. Otišao je jos jedan od velikih. Počivao u miru', napisala je na Twitteru.

 

Od glumca su se na Twitteru pjesmom oprostili i Najbolji hrvatski tamburaši.

 

'Odmori se, zaslužio si.'

'Odlazak još jednog velikana', najčešći su komentari na društvenim mrežama na vijest o smrti Ive Gregurevića.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo