MEGAPOPULARNA SERIJA

IGRA PRIJESTOLJA DOBILA NAJVIŠE NOMINACIJA ZA EMMY Ove godine čak četvero glumaca u konkurenciji

Dubrovnik, 270912.Jutros je zapocelo snimanje sa glumcima trece sezone popularne serije Igra Prijestolja na tvrdjavi Lovrijenac.Na slici glumica Lena Headey.Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
 Tonči Plazibat / CROPIX / CROPIX

NEW YORK - Televizijska serija "Igra prijestolja" dominirala je u četvrtak početkom 67. sezone dodjele američkih televizijskih nagrada Emmy, izborivši nominacije u čak 24 kategorije, uključujući onu za najbolju dramsku seriju.

Pored Petera Dinklagea, koji je i prošlih godina bio nominiran za najbolju glavnu ulogu, ove godine nominacije za najbolju sporednu ulogu su zaradile i Emilia Clarke te Lena Headey. Serija je također nominirana i za najbolju režiju, najbolji scenarij, efekte, vizualnu produkciju, a za najbolju gostujuću ulogu nominirana je i Diana Rigg.

Serije "Momci s Madisona" i Kuća od karata" također su dobile više nominacija, uključujući one za najbolju dramsku seriju i najbolje glavne glumice ( Elisabeth Moss i Robin Wright) i najbolje glavne glumce ( Jon Hamm i Kevin Spacey) u dramskoj seriji.

"American Horror Story: Freak Show" i "Olive Kitteridge", produkcije u kategoriji mini-serija, koja je ove godine preimenovana u kategoriju serije ograničenog broja epizoda, dobile su 19 odnosno 13 nominacija.

Među televizijskim je kućama daleko najviše nominacija osigurao HBO, čak 126, ostavivši daleko iza sebe drugoplasirani ABC sa 42 nominacije, te CBS sa 41 nominacijom, FX Networks s 38 i Fox s 35 nominacija.

Ove su se godine u taj krug uspjele probiti i producentske kuće koje plasiraju svoje medijske sadržaje putem Interneta, pa je Netflix dobio 34 nominacije (u odnosu na prošlogodišnju 31) a Amazon Instant Video 12 (prošle godine nisu dobili nijednu nominaciju).

U kategoriji komedije Amazonov "Transparent" dobio je 11 nominacija dok je veliki prošlogodišnji dobitnik "Teorija velikog praska" ostao praznih ruku i u kategoriji najbolje komedije i u kategorijama najbolje glumice/glumca u komediji.

Netflixovi "Nesalomljiva Kimmy Schmidt" i "Parkovi i rekreacija" osigurali su nominacije u kategoriji najbolje komedije.

Svečana dodjela nagrada zakazana je za 20. rujna u Los Angelesu. O dobitnicima će - počevši od 17. kolovoza - glasati 19 tisuća članova Akademije televizijskih umjetnosti i znanosti, i to prvi puta u povijesti dodjele nagrade putem Interneta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:42