EMMY 2016

IGRA PRIJESTOLJA POMELA KONKURENCIJU Popularna serija nominirana za Emmy u čak 23 kategorije

Emilia Clarke, koja glumi Daenerys Targaryen
 Robert Galbraith / REUTERS

HBO-ova serija Igra prijestolja prikupila je najviše nominacija za televizijsku nagradu Emmy, čak 23, a sam HBO je među televizijskim mrežama i servisima također prikupio najviše nominacija, ukupno 94. Televizijska kuća FX slijedi HBO po broju ukupnih nominacija, a njihove serije 'The People v. O.J. Simpson: American Crime Story' i 'Fargo' druga su i treća serija po broju nominacija.

Pozitivan trend konkurentnosti streaming servisa kao što su Netflix i Amazon se nastavlja jer je svaki od njih ove godine zaradio najviše najviše Emmy nominacija do sad - 54 za Netflix, 16 za Amazon.

Igra prijestolja će se u kategoriji najbolje dramske serije, kategoriji koju je osvojila prošle godine, natjecati protiv FX-ovih Amerikanaca, AMC-ovog Better Call Saula, PBS-ovog Downton Abbeyja, Showtimeove Domovine, Netflixove Kuće od karata i USA-ovog Mr. Robota.

Borbu za najbolju komediju vodit će ABC-eva serija 'black-ish', Neflixov Master of None, ABC-eva Moderna obitelj, HBO-ova Silicijska dolina, Amazonov Transparent, Netflixova The Unbreakable Kimmy Schmidt i HBO-ov Veep.

Za najbolju seriju ograničenog trajanja nominirani su ABC-ev American Crime, FX-ov Fargo, FX-ov 'The People v. O.J. Simpson: American Crime Story', AMC-ev The Night Manager i serija Roots koja se emitira na kanalu History.

Potpunu listu svih nominiranih za nagradu Emmy pročitajte ovdje.

Nagrade Emmy koje dodijelit će se u nedjelju, 18. rujna, u televizijskom prijenosu na televizijskoj postaji ABC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:45