SLAVI SE VEĆ DANIMA

ISPISAO POVIJEST Redatelj Oscarima nagrađenog 'Parazita' Bong Joon-ho u rodnoj Južnoj Koreji dočekan kao junak

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 17.02.2020. u 08:29

In this handout photo provided by A.M.P.A.S. Oscar winner Bong Joon Ho poses backstage during the 92nd Annual Academy Awards at the Dolby Theatre on February 09, 2020 in Hollywood, California. (Photo by Richard Harbaugh / AMPAS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT
AFP

Bong Joon-ho

Oko tri stotine novinara i obožavatelja dočekalo je u nedjelju redatelja filma "Parazit" Bonga Joon-hoa u južnokorejskoj Međunarodnoj zračnoj luci Incheon uz pljesak i oduševljenje nakon povratka iz Sjedinjenih Američkih Država.

- Hvala vam na pljesku. I ja plješćem vama jer se svi tako dobro nosite s koronavirusom - izjavio je Bong Joon-ho.

- Odmah ću vam se pridružiti u toj borbi tako što ću najprije temeljito oprati ruke. Sretan sam što sam stigao kući - rekao je uz osmijeh okupljenima.

"Parazit" je prvi film u 92 godine dugoj povijesti dodjele nagrada Oscar koji je osvojio i nagradu za najbolji film i onu za najbolji međunarodni film.

Ukupno je osvojio četiri Oscara - za najbolji film, za najbolji međunarodni film, za režiju i originalni scenarij.

Bong je rođen 1969. u Južnoj Koreji, a najpoznatiji je po filmovima "Okja" (2017.), "Snowpiercer" (2013.) i "Sjećanja na umorstvo" (2003.).

U fokusu "Parazita" su nejednakosti između bogatih i siromašnih slojeva korejskog društva kroz priče dviju povezanih obitelji. Članovi siromašne četveročlane obitelj spletkarenjem se uvlače u imućnu obitelj te se predstavljajući kao međusobno nepovezani, visoko kvalificirani pojedinci, infiltiraju u domaćinstvo i upleću u neočekivane događaje.

Južnokorejci slave od prošloga tjedna. U lokalnim kinima i na TV programima film se, uz ostala Bongova ostvarenja, prikazuje ponovno.

Redatelj i članovi glumačke postave "Parazita" konferenciju za novinare održat će u srijedu.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo