TKO ĆE TRIJUMFIRATI?

'JESTE LI UPRAVO SVE POKVARILI?!' Akademija greškom objavila prognozu pobjednika Oscara: Ekspresno obrisan tweet uzbunio korisnike društvenih mreža

scena iz filma 'Parazit'
 Supplied by LMK / Landmark / Profimedia
 

Poklonicima Oscara možda se učinilo da su se vratili u 2017., kad je zahvaljujući pogrešnoj omotnici proglašen krivi pobjednik, jer se u ponedjeljak činilo da je Akademija filmske umjetnosti i znanosti objavila službene "prognoze" ovogodišnjih pobjednika.

Dan uoči završetka glasanja za Oscare, prema Akademiji najbolji film je "Parazit" Joon-ho Bonga, a najbolji redatelj Sam Mendes za film "1917."

Tvit koji je mnogo puta prenesen i koji je u međuvremenu izbrisan brzo je izazvao zbunjenost i mnogi su se pitali je li akademija pogreškom prerano objavila pobjednike ili je njezin račun na Twitteru hakiran.

- Jeste li upravo sve pokvarili - upitao je jedan korisnik na Twitteru.

Drugi je napisao da je voditelj društvenih medija u Akademiji "imao loš dan".

Zbunjujući tvit, koji je prenio imena koja se smatraju vodećim kandidatima u pojedinim kategorijama, povezan je s lansiranjem automatske društvene aplikacije nazvane "Oscars Prediction Experience" koja omogućava korisnicima da stvaraju i dijele vlastita predviđanja uoči dodjela Oscara.

Akademija nije odmah reagirala, no oglasio se stručnjak za filmske nagrade Kris Tapley koji je napisao: "Oladite svi, to je prognostička aplikacija!".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:33