NEOBJAŠNJENE OKOLNOSTI

MISTERIOZNA SMRT ČOVJEKA KOJI JE GLUMIO U MNOGIM AMERIČKIM HIT FILMOVIMA Slavni češki filmaš i disident pao s Karlovog mosta!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 25.09.2017. u 14:40

Jan Tříska, film, divadlo, herec, ČR, Image: 157925681, License: Rights-managed, Restrictions: Při použití tohoto snímku povinnost uvést kredit ve formě: Kundrát / CNC / Profimedia, Model Release: no, Credit line: Profimedia, CNC - společnost
Profimedia, CNC - společnost

 

Glumac Jan Tříska, koji je 1977. emigrirao iz Čehoslovačke u SAD, umro je u subotu navečer u Pragu nakon pada s Karlovog mosta.

Tříska (80) je bio poznati češki disident i prijatelj Václava Havela, a prikazivanje njegovih filmova u Češkoj je bilo zabranjeno sve do pada komunizma. U Americi se pojavio u mnogo filmova (Ragtime, The Karate Kid Part III i The People vs Larry Flynt) i tv-serija (Quantum Leap, Highlander: The Series), a u njujorškoj kazališnoj adaptaciji 'Majstora i Margarite' glumio je ulogu vraga.

Nakon Baršunaste revolucije koju je vodio Havel, Tříska se vratio u domovinu i ponovno se pojavljivao u kazališnim predstavama i filmovima.

Okolnosti pada Jana Tříske s Karlovog mosta nisu poznate, javlja britanski Guardian.

Tagovi

ELIPSO

Izdvajamo