ZA POLA STOLJEĆA NEODUSTAJANJA

MOTOVUN FILM FESTIVAL Pedeset godina Mustafe Nadarevića i Rade Šerbedžije

MOTOVUN - Najstarija nagrada Motovun Film Festivala Pedeset godina ove godine odlazi u ruke dvojice bardova hrvatskoga glumišta i kinematografije Mustafe Nadarevića i Rade Šerbedžije za pola stoljeća neodustajanja od vjernosti prema filmu, priopćeno je u srijedu iz Motovun Film Festivala.

"Za ovoliku polustoljetnu maratonsku izdržljivost u uvjetima naše kinematografije koja nikad nije mazila svoju djecu, osim ljubavi i strasti prema filmu, nužno je imati i veliku snagu volje. Jedina nit koja povezuje sve dosadašnje motovunske laureate je to da nikad nisu odustali. Ni od života ni od glume", navodi se u priopćenju Motovun Film Festivala.

Mustafa Nadarević i Rade Šerbedžija, ističe se, "obilježili su našu kinematografsku povijest predajući joj se bezrezervno".

Iako je za sebe znao reći da se uvijek izvlačio na talent i da je tek poslije tridesete počeo ozbiljno raditi, Nadarević je u svojoj dugoj karijeri započetoj već u prvom razredu osnovne, odigrao više od 150 kazališnih uloga i snimio više od 60 filmova, drama i TV serija s najvećim redateljima jugoslavenskog, hrvatskog i BiH filma, dodaje se u obrazloženju.

"Najveći krležijanac među glumcima kojemu je ovaj slavni pisac u amanet ostavio svoj šešir i proročanstvo da će mu život biti borba s divljim zvijerima, Rade Šerbedžija jedan od najslavnijih glumaca s ovih prostora, prošao je put od velike zvijezde jugoslavenskog filma do apatrida i izopćenika u devedesetima pa sve do kasnijih uloga u holivudskim filmovima", stoji u priopćenju.

Motovun Film Festival ove će se godine održati od 24. do 28. srpnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:37