JINGLE KOJI JE OBIŠAO SVIJET

NA PRISAVLJU NISU MOGLI VJEROVATI KAD SU IM KOLEGE S JAVNE TV IZ JORDANA POSLALI ČESTITKU ZA BLAGDANE 'Ukrali su nam snjegovića, tužit ćemo ih!'

 YouTube
 

HRT-ov snjegović, zbog kojega su posljednjih dana Komunikacije HRT-a zatrpane pohvalama gledatelja svih generacija, osvojio je simpatije i u dalekim krajevima. Naime, posredstvom Eurovizije HRT je u srijedu primio elektroničku čestitku Jordanske radiotelevizije sa - svojim, HRT-ovim snjegovićem.

Na mjestu HRT-ova potpisa je poruka: From your friends in JRTV, zapisana drugom vrstom slova, dok je prepoznatljivi HRT-ov snjegović i čestitka na engleskome jeziku u izvornome obliku u kakvome je HRT poslao čestitku svim svojim poslovnim partnerima 22. prosinca.

Inače, HRT-ova snjegovića izvorno je osmislio HRT-ov grafički dizajner Dinko Cepak, a za snjegovićevo novo ruho i zaplete u trodimenzionalnom modernom okružju zaslužni su ljudi iz Odjel za promociju programa HRT-a i Komunikacije HRT-a pod vodstvom Igora Čutuka, te tim animatora i dizajnera koji su sve pripremali gotovo dva mjeseca.

Trud im se isplatio jer je očito kako je ova kampanja dotakla srca profesionalaca i u bliskoistočnim toplim krajevima koji s jednakim emocijama, ali s namjerom koja nije u duhu blagdana, prisvajaju popularnoga snjegovića. S HRT-a neslužbeno doznajemo kako će se zbog ‘posudbe’ snjegovića poduzeti pravni koraci protiv Jordanske radiotelevizije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:05