JIMMY L.

NA SCRIPTEASTU I JEDAN PROJEKT IZ HRVATSKE Pavo Marinković bavi se sudbinom američkog crnog boksača koji je trenirao reprezentaciju NDH

 Arhiva
 

Za 14. izdanje ScripTeasta, majstorske scenarističke radionice izabrano je 11 scenarija iz Istočne Europe čiji će autori imati priliku razvijati ih uz svjetski priznate filmske stručnjake.

Od 11 projekata, odabran je i projekt iz Hrvatske «JIMMY L.» Pave Marinkovića koji se bavi sudbinom Jimmyja Lyggetta, američkog crnog boksača i trenera koji je za vrijeme 2. Svjetskog rata trenirao boksačku reprezentaciju NDH.

ScripTeast je jedan od najuglednijih europskih scenarističkih programa, gdje su svoje projekte između ostalih razvijali Marta Meszaros, Benedek Fliegauf, Stefan Komandarev, Damjan Kozole, a posljednji uspjeh programa jest film «Painted Bird» Vaclava Marhoula, jedan od najkontroverznijih filmova ovogodišnje venecijanske Mostre.

Polaznici majstorske radionice su iskusni scenaristi, a ona se sastoji od 3 sjednice, rezidencijalne dramaturške u Poljskoj te industrijske na Berlinale-u te završne u Cannesu gdje će se uz pitching za filmsku industriju dodijeliti nagrada «Krzysztof Kieslowski» najboljem scenariju.

Organizator Scripteasta je Independent Film Foundation, a financiran je sredstvima Programa MEDIA EU, zatim Poljskog filmskog instituta, Poljskog ministarstva kulture i produkcijske kuće Apple Film, a u suradnji s Europskom filmskom akademijom i mnogim drugim partnerima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:12