PRESTIŽNA NAGRADA

NAJBOLJE OD NAJBOLJEG NA TELEVIZIJI 'Igre prijestolja' apsolutni pobjednici Emmyja, Rami Malek proglašen najboljim glumcem

Nikolaj Coster-Waldau, Maisie Williams, Emilia Clarke, Sophie Turner i Kit Harrington
 Mario Anzuoni / REUTERS

U nedjelju su u Los Angelesu dodijeljenje 68. po redu nagrade Emmy kojima Američka televizijska akademija nagrađuje najbolja ostvarenja na televiziji protekle godine.

Na dodijeli nagrada održanoj u kazalištu Microsoft pod vodstvom američkog talk-show voditelja Jimmyja Kimmela trijumfirala je serija 'Igra prijestolja' koja je ponijela nagrade za dramsku seriju, najbolju režiju u dramskoj seriji za epizode 'Battle of the Bastards' i za najbolji scenarij u dramskoj seriji za epizodu 'Battle of the Bastards'. 'Igra prijestolja' je iste večeri osvojila 12 Emmy nagrada te je time postavila novi rekord za broj osvojenih Emmyja među dramskim serijama koji je prije držala serija 'Frasier' s 37.

Najboljim glumcem u dramskoj seriji proglašen je Rami Malek za svoj rad u seriji 'Mr. Robot', dok je najboljom glumicom proglašena Tatiana Maslany za 'Orphan Black'. Najbolji sporedni glumac u dramskoj seriji je Ben Mendelsohn uz serije 'Bloodline', dok je najbolja sporedna glumica Maggie Smith iz serije 'Downton Abbey'.

Osim 'Igre prijestolja' drugi najveći pobjednik večeri bila je serija 'The People v. O.J. Simpson: American Crime Story', koja je odnijela nagrade za najbolju seriju ograničenog trajanja, najboljeg glumca u mini-seriji ili TV filmu (Courtney B. Vance), najbolju glumicu u mini-seriji ili TV filmu (Sarah Paulson), najboljeg sporednog glumca u mini-seriji ili TV filmu (Sterling K. Brown), najbolju sporednu glumicu u mini-seriji ili TV filmu (Regina King) i najbolji scenarij u mini-seriji ili TV filmu za epizodu 'Marcia, Marcia, Marcia'.

Najboljom humorističnom serijom proglašena je serija 'Veep', dok su nagrade za glumu u humorističnoj seriji odnijeli Julia Louis-Dreyfus za 'Veep' i Jeffrey Tambor za 'Transparent'. 'Transparent' je nagrađen i za najboju režiju u humorističnoj seriji dok je nagrau za najbolji scenarij dobila serija 'Master of None'. Najbolji sporedni glumac u humorističnoj seriji je Louie Anderson u seriji Baskets dok je Kate McKinnon proglašena najboljom sporednom glumicom za svoj rad u seriji Saturday Night Live.

Najboljom humorističnom serijom sa skečevima proglašena je serija Key and Peele, nagradu za najbolji talk-show odnio je Last Week Tonight s voditeljem Johnom Oliverom, dok je najboljim reality programom proglašen The Voice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:21