FILM SILVANE MENĐUŠIĆ

'NASLOVNICA' U KINIMA Posthumni film tragično preminule mlade glumice Dolores Lambaša

Film će od 11. listopada igrati u Dokukinu (KIC), od 12. listopada u kinu Metropolis (MSU) te od 13. listopada u Art kinu Grič

U subotu, 11. listopada u distribuciju u zagrebačkim kinima kreće dokumentarni film 'Naslovnica' Silvane Menđušić, kojeg je publika emotivno dočekala na ZagrebDoxu, gdje je premijerno prikazan u veljači.

Film će od 11. listopada igrati u Dokukinu (KIC), od 12. listopada u kinu Metropolis (MSU) te od 13. listopada u Art kinu Grič. Nakon Zagreba, film će krajem listopada zaigrati u nezavisnim kinima u nekoliko ostalih hrvatskih gradova.

'Naslovnica' je nastajala tijekom dvije godine u Splitu, a bilježi niz trenutaka u životu mlade, tragično preminule glumice Dolores Lambaše. Hrvatska je 2013. ušla u petu godinu recesije, dosegla rekordnu nezaposlenost i priključila se EU, a ustavnu definiciju braka donijela je konzervativna većina. Istodobno, najčitanija vijest na hrvatskim portalima bila je ona o njezinoj smrti.

Film se kreće između stvarnosti i fikcije, kamere bilježe i rijetke trenutke iskrenosti u kojima ta zaigrana mlada žena i talentirana glumica koja je snažno željela da je javnost voli, progovara o vlastitim strahovima i očekivanjima te promišlja svoj intenzivan odnos s medijima i odlučuje nešto promijeniti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:48