PAKAO POD MOREM 2

Nastavak horora o curama i morskim psima

 

Britanski redatelj Johannes Roberts snimio je 2017. film “Pakao pod morem”, horor o curama koje ostanu zarobljene u kavezu okruženom morskim psima. Film je u kinima zaradio dvanaesterostruko svoj budžet, pa je tada već bilo jasno da je nastavak neumitan.

“Pakao 2” - koji je pred nama - tek se nategnuto može smatrati nastavkom. Film nema ni iste likove ni glumce, a zajednička točka su samo cure, podmorski ambijent te neizostavni - morski psi.

Ovaj put, cure su četiri dokone srednjoškolke koje se uvuku u potopljeni majanski hram da bi ga roneći istražili. Jedna od njih - međutim - omaškom uruši ulaz, pa cure moraju naći put do daljeg izlaza kroz podvodni labirint. U njemu su, da serijal bude dosljedan, morski psi.

Robertsov film ima vrlina. Režiran je vrlo dobro, ambijent potopljenog hrama je efektan, a dramaturški je plus filma što atrakcije pušta na kapaljku (prvu beštiju vidimo u 40. minuti). Problemi filma kriju se u konceptu. Kako su heroine stalno pod maskama, teško ih razlikujemo i teško se vezujemo od njih. Zaplet o nastojanju junakinja da iziđu iz pećine neusporedivo je zanimljiviji od morskih pasa, pa se stječe dojam da su ribe tu samo da bi se film uvezao u serijal.

Nije zgorega notirati da u “Paklu 2” glume dvije kćeri poznatih glumaca: Corinne Foxx kći je oca Jamiea, a Sistine Stallone oca Sylvestera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:37