POLIMAC PREPORUČUJE

NETFLIXOV 'STRANGER THINGS' PRETENDIRA NA TELEVIZIJSKI TRON Balans akcije, humora i sentimentalnost treću sezonu serije čine najuzbudljivijom do sad

 Profimedia, Backgrid UK
 

Treća sezona Netflixove planetarno popularne serije "Stranger Things" prepuna je dramskih obrata pa je se opravdano može proglasiti najuzbudljivijom sezonom serije braće Matta i Rossa Duffera te prvim ozbiljnim pretendentom na tron na kojem za sada suvereno sjedi HBO-ova "Igra prijestolja".

"Poginuli su likovi jako važni za radnju, a neki su izgubili sposobnosti zbog kojih smo se jako vezali uz njih. Ima tu finog patosa, žalovanja za mrtvima, a opet smo svjesni da život ide dalje", kaže filmski i televizijski kritičar Jutarnjeg lista Nenad Polimac.

Prva epizoda počinje 28. lipnja 1984., a visokopozicionirani sovjetski časnik daje svojim podređenima vrlo kratak vremenski rok da probiju portal između neba i zemlje i pronađu čudovišta koja će im omogućiti da zavladaju svijetom. Da sve bude gore, moćni izvanzemaljac “Mind Flyer” nije ostao s one strane portala, i dalje je u Hawkinsu i prijeti onima koji mogu osjetiti njegovu prisutnost.

Prva sezona očarala je gledatelja jer su odnosi među malim i velikim protagonistima bili iznimno zabavni i slojeviti, paranormalna zbivanja zadržana su u drugom planu, a publiku je oduševio retro štih prve polovice osamdesetih. Druga sezona bila je puno skuplja, uvela je mnogo više akcije - tj. sukoba s izvanzemaljcima - što baš nije bila osobita vrlina, ali je treća sezona napokon vrhunski televizijski proizvod, s puno akcije, humora i sentimentalnosti. Ne samo da je tu sve krcato izvanzemaljcima, koji ljude i štakore pretvaraju u melasu, nego su Sovjeti ispod shopping centra Starcourt izgradili pravu podzemnu utvrdu: iz nje namjeravaju kontrolirati portal za kontakt s izvanzemaljcima.

U novoj epizodi serijala Polimac preporučuje doznajte tko radi "frku" u Hawkinsu, kako se braća Duffer bave s glavnim likovima serije koji su sada već tinejdžeri i što novu sezonu ovog televizijskog hita čini nezaboravnom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:00