MAJSTOR NEOBIČNOG

NOVI FILM WESA ANDERSONA "OTOK PASA" DOBIO NAJAVU Nakon izbijanja pseće gripe, dječak pokušava pronaći svog izgubljenog ljubimca na otoku od smeća

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 26.09.2017. u 10:27

 • Fox Searchlight / YOUTUBE

  Radnja filma američkog majstora smještena je u futuristički Japan gdje su psi prognani na otok smeća, a glasove su likovima između ostalih posudili Bill Murray, Tilda Swinton i Yoko Ono

  Majstor neobičnog Wes Anderson vraća se u kina diljem svijeta u ožujku 2018. godine s animiranim filmom "Otok pasa", piše The Guardian.

  Radnja filma odvija se u futurističkom Japanu, a prati napore dječaka da pronađe svog psa koji je uslijed izbijanja pseće gripe zajedno s ostalim psima prognan na otok sačinjen od smeća.

  Film je snimljen tehnikom stop animacije kao i "Fantastični g. Fox" koji je izašao 2009. godine, a psima u filmu glasove daju glumci Scarlett Johansson, Edward Norton, Bill Murray, Jeff Goldblum, Frances McDormand, Harvey Keitel, Tilda Swinton i Yoko Ono.

  Ovo je Andersonov prvi film nakon "Grand Hotela Budapest" koji je izašao 2014. godine i koji je bio nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg filma.

  Redatelj je rekao da je za snimanje "Otoka pasa" inspiraciju potražio u filmovima Akire Kurosawe kao što su "Sedam samuraja" i "Rašomon".

  Film se također našao na udaru kritika zato što su uloge u njemu dobili bijeli američki glumci, dok je radnja filma smještena u Japan.

  Izdvajamo