'ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD'

NOVI FILMSKI SPEKTAKL QUENTINA TARANTINA! Snima se film o ubojstvima Charlesa Mansona, izabran i glumac koji će utjeloviti vođu zloglasnog kulta

Charles Manson, vođa kulta iz 1960-tih godina koji je osuđen za niz ubojstava, među kojima i ubojstvo glumice Sharon Tate, umro je u dobi od 83 godine u kalifornijskom zatvoru
 Profimedia, Capital pictures
 

Australski glumac Damon Herriman utjelovit će serijskog ubojicu Charlesa Mansona u najnovijem filmu Quentina Tarantina 'Once Upon a Time in Hollywood' koji se bavi ubojstvima 'obitelji' Manson.

48-godišnji glumac iz Adelaidea zaigrat će vođu zloglasnog kulta u filmu čija će radnja biti smještena u Los Angelesu 1969.

U svojoj prvoj glavnoj ulozi u nekoj američkoj produkciji, zaigrat će uz velika imena poput Leonarda DiCaprija, Brada Pitta, Burta Raynoldsa, Lenu Dunham, Dakotu Fanning i svoju sunarodnjakinju Margot Robbie koja će glumiti ubijenu glumicu Sharon Tate koja je bila jedna od žrtava obitelji Manson.

FX 2018 TCA Summer Press Tour.
03 Aug 2018, Image: 381000306, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency
Damon Herriman

Herriman koji je 2016. osvojio nagradu Aacta za svoju ulogu u drami Secret City, široj je publici najpoznatiji po nastupu u neo-western seriji Justified.

U australskom filmovima glumio je široki dijapazon likova, češće u sporednim ulogama, no povremeno u i glavnim.

2014. godine glumio je Chrisa Murphyja, menadžera grupe INXS u miniseriji 'Never Tear Us Apart: The Untold Story of INXS' i za tu izvedbu primio mnoge pohvale.

Tarantino je inače veliki ljubitelj australske kinematografije. Zajedno s dokumentaristom Markom Hartleyem popularizirao je naziv 'Ozploitation' koji se koristi za opis žanra australskih eksploatatorskih filmova.

Tarantino je i ponosan vlasnik nekolicine originala legendarnih australskih filmova u formatu od 35 ili 16 mm, poput BMX Bandita, Dark Age, High Rolling i brojnih drugih.

U njegovom filmu iz 2012. Django Unchained, Tarantino se pojavljuje u bizarnoj cameo ulozi australskog rudara, uz bok veteranu australskog filma Johnu Jarrattu.

2016. slavni je redatelj rekao u intervjuu za Guardian da sa zanimanjem gleda najnovije australske horor filmove kako bi bio u toku s najnovijim glumačkim imenima Australije.

Film 'Once Upon a Time in Hollywood' trebao bi biti dovršen do sredine 2019.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:03