'ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD'

NOVI FILMSKI SPEKTAKL QUENTINA TARANTINA! Snima se film o ubojstvima Charlesa Mansona, izabran i glumac koji će utjeloviti vođu zloglasnog kulta

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 30.08.2018. u 11:36

 • Profimedia, Capital pictures

  Charles Manson, vođa kulta iz 1960-tih godina koji je osuđen za niz ubojstava, među kojima i ubojstvo glumice Sharon Tate, umro je u dobi od 83 godine u kalifornijskom zatvoru

   

  Australski glumac Damon Herriman utjelovit će serijskog ubojicu Charlesa Mansona u najnovijem filmu Quentina Tarantina 'Once Upon a Time in Hollywood' koji se bavi ubojstvima 'obitelji' Manson.

  48-godišnji glumac iz Adelaidea zaigrat će vođu zloglasnog kulta u filmu čija će radnja biti smještena u Los Angelesu 1969.

  U svojoj prvoj glavnoj ulozi u nekoj američkoj produkciji, zaigrat će uz velika imena poput Leonarda DiCaprija, Brada Pitta, Burta Raynoldsa, Lenu Dunham, Dakotu Fanning i svoju sunarodnjakinju Margot Robbie koja će glumiti ubijenu glumicu Sharon Tate koja je bila jedna od žrtava obitelji Manson.

  Profimedia, Mega Agency

  Damon Herriman

   

  Herriman koji je 2016. osvojio nagradu Aacta za svoju ulogu u drami Secret City, široj je publici najpoznatiji po nastupu u neo-western seriji Justified.

  U australskom filmovima glumio je široki dijapazon likova, češće u sporednim ulogama, no povremeno u i glavnim.

  2014. godine glumio je Chrisa Murphyja, menadžera grupe INXS u miniseriji 'Never Tear Us Apart: The Untold Story of INXS' i za tu izvedbu primio mnoge pohvale.

  Tarantino je inače veliki ljubitelj australske kinematografije. Zajedno s dokumentaristom Markom Hartleyem popularizirao je naziv 'Ozploitation' koji se koristi za opis žanra australskih eksploatatorskih filmova.

  Tarantino je i ponosan vlasnik nekolicine originala legendarnih australskih filmova u formatu od 35 ili 16 mm, poput BMX Bandita, Dark Age, High Rolling i brojnih drugih.

  U njegovom filmu iz 2012. Django Unchained, Tarantino se pojavljuje u bizarnoj cameo ulozi australskog rudara, uz bok veteranu australskog filma Johnu Jarrattu.

  2016. slavni je redatelj rekao u intervjuu za Guardian da sa zanimanjem gleda najnovije australske horor filmove kako bi bio u toku s najnovijim glumačkim imenima Australije.

  Film 'Once Upon a Time in Hollywood' trebao bi biti dovršen do sredine 2019.

  Izdvajamo