AMERIČKI MARINCI NA ČIČU

'ODMETNICI' KREĆU U KINA Akcijska avantura po scenariju Luca Bessona snimana je u Karlovcu, Humu, Zagrebu, Ogulinu...

Prizor iz filma 'Odmetnici'
 EuropaCorp
 

U kinodistribuciju širom Hrvatske u četvrtak 8. veljače kreće film Odmetnici, čiji je scenarij napisao Luc Besson, a film je sniman u Karlovcu, Humu, Zagrebu i Ogulinu te na jezerima Lokve i Čiče tijekom lipnja i srpnja 2015. godine, javlja HAVC.

Odmetnici (Renegades) je priča o američkim marincima koji pokušavaju riješiti davno zaboravljenu tajnu pri čemu na dnu jezera otkrivaju sanduke u kojima su skrivene zlatne poluge. Glumačku ekipu predvodi Oscarom nagrađeni J.K. Simmons (Ritam ludila, La La Land, Juno, Oz, Zakon i red) uz Sullivana Stapletona (300: Uspon carstva) i Charliea Bewleya (Sumrak saga). Režiser je Steven Quale, suradnik Jamesa Camerona na Avataru, Titaniku i Bezdanu. Film je nastao u produkciji njegove francuske tvrtke EuropaCorp, a servisni producent u Hrvatskoj bila je produkcijska kuća PAKT Media d.o.o.

Pakt Media
Prizori sa snimanja filma na Zagrebačkom velesajmu

Za vrijeme snimanja Odmetnika na teritoriju Republike Hrvatske bilo je angažirano 190 filmskih djelatnika te više od 1.100 statista. Film je u Hrvatskoj sniman od 17. lipnja do 24. srpnja 2015. s ukupno 44 dana snimanja (18 dana snimanja u 1. ekipi te 26 dana snimanja u 2. ekipi) i to u Humu, Karlovcu, Zagrebu i Ogulinu te na jezerima Lokve i Čiče. Osim holivudskih zvijezda, u Odmetnicima su nastupila i domaća imena: Denis Brižić, Marko Cindrić, Igor Hamer, Petra Vukelić, Matija Ferlin, Slavko Sobin, Andrej Dojkić te dječak Leon Hasančević Matijašić.

Film je također sniman u Njemačkoj i na Malti, a hrvatske lokacije u Odmetnicima su "glumile", između ostalog, i malo bosansko-hercegovačko selo u kojem se nalazi skriveno blago (Hum) te Sarajevo 1995. (Zagrebački Velesajam, Karlovac). Snimanje u Hrvatskoj realizirano je kroz mjere poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 05:45