BEZ MONTAŽE

ONE TAKE FILM FESTIVAL Otvorene prijave za filmove koji su od početka do kraja snimljeni u jednom kadru

 Mario Todorić / HANZA MEDIA

ZAGREB - Međunarodni festival filmova snimljenih u jednom kadru, One Take Film Festival, čije će se deveto izdanje održati od 19. do 21. listopada iduće godine u Zagrebu, otvorio je prijave za glavni program konkurencije.

Filmovi s cjelovitom prijavom moraju biti poslani poštom ili postavljeni online najkasnije do 1. lipnja, a mogu se prijaviti profesijski i neprofesijski filmski autori, s filmovima nastalima isključivo poslije 1. siječnja 2016. godine.

U službenoj konkurenciji se prikazuju samo filmovi snimljeni u jednom kadru, što znači od trenutka uključivanja do isključivanja kamere, bez korištenja montažnih rezova, zatamnjenja i odtamnjenja, pretapanja. Manipulacije u zvuku su dopuštene. 

Trajanje filmova nije ograničeno i mogu sudjelovati gotovo svi žanrovi - igrani, dokumentarni i eksperimentalni filmovi, te glazbeni i reklamni spotovi.

Festival daje naglasak na estetski čin filmskog djela - jedan kadar je okvir u kojemu kreću ideje, priče, emocije.

Stručni festivalski ocjenjivački sud, kojeg čine priznati stručnjaci iz područja filma i srodnih vizualnih umjetnosti, nagradit će samo jedan film iz selekcije, nagradom Grand prix One Take Film Festivala. 

Od prvog izdanja 20013. godine u natjecateljskom programu festivala do danas je prikazano više od 350 filmova snimljenih u jednom kadru iz četrdesetak zemalja svijeta. Zbog svoje specifičnosti, festival je čest gost na mnogim filmskim festivalima i događanjima širom svijeta.  

Uz službeni program konkurencije, na festivalu se organizira popratni program, s premijerama, predavanjima, izložbama, koncertima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:14