UTEMELJENO 1992.

POČELE PRIJAVE ZA DANE HRVATSKOG FILMA Priprema se revija jednogodišnje produkcije, zajedno s videospotovima

ZAGREB - Otvorene su prijave filmova za natjecateljski program 27. Dana hrvatskog filma koji će se, s odabranim filmovima iz jednogodišnje hrvatske filmske produkcije, održati od 16. do 20. lipnja u Zagrebu,

Organizator Dana hrvatskog filma poziva poducente i filmske autore da prijave filmove do 15. travnja, putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Filmovi se prijavljuju u kategorijama: Kratkometražni i srednjometražni igrani film, Dokumentarni film, Animirani film, Eksperimentalni film i Namjenski film, što uključuje i glazbeni spot.

Razmatrat će se svi filmovi hrvatskih autora ili producenata koji su između dva izdanja Dana hrvatskoga filma premijerno prikazani na nekom od hrvatskih filmskih festivala, u redovnoj distribuciji ili u nekoj drugoj javnoj prigodi te svi oni koji su u istom razdoblju producirani te još nisu javno prikazani.

Uz prijavu treba priložiti, među ostalim, kratki sinopsis i fotografije iz filma, online screener filma, naziv filma na hrvatskom i na engleskom jeziku, biografiju redatelja i producenta, informacije o produkcijskoj tvrtci.

Stručni žiri dodijelit će nagrade u svakoj od kategorija te Grand Prix za najbolji film. U okviru festivala dodjeljuju se i Nagrade Oktavijan Hrvatskoga društva filmskih kritičara za animirani film, dokumentarni film, eksperimentalni film, igrani film, namjenski film. Među ostalim, dodijelit će se i Nagrada publike.

Ovogodišnji Dani hrvatskog filma održat će se u kinu Tuškanac, na Ljetnoj pozornici Tuškanac, u Centru za kulturu Trešnjevka i u Parku Stara Trešnjevka te u prostorima Akademije dramske umjetnosti (Frankopanska 22) i Stare vojne bolnice.

Dani hrvatskog filma su utemeljeni 1992. godine i uz Pulski filmski festival, jedna su od najstarijih filmskih manifestacija u Hrvatskoj. Izvorno su zamišljeni kao informativna revija proizvedenih filmova, bez selekcije i nagrada, koje se postupno uvode u narednim izdanjima festivala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:19