PREMIJERA U PETAK

'PRANJE MOZGA' KAO LAJTMOTIV Film 'Neobična kupka gospodina Otmara' pomogli su kreirati pacijenti Klinike za psihijatriju Vrapče

redatelj filma Niko Radas
 Dragan Matić / CROPIX
 

Svatko je od nas barem jednom čuo za termin “ispiranje mozga”, no vjerojatno su se tek rijetki zapitali što točno on podrazumijeva. Kako se pere mozak? Radi li se to “na ruke” ili vešmašinom?

Pere li se samo vodom ili se ubaci i kakav omekšivač, izbjeljivač, prašak ili nešto skroz drugo? Koja je broj okretaja u minuti preporučljiv?

Doslovnim značenjem termina “pranje mozga” pozabavili su se (bivši) pacijenti Klinike za psihijatriju Vrapče. Pod vodstvom akademskog kipara i stručnog suradnika u radnoj terapiji Nike Radasa uzeli su “pranje mozga” za lajtmotiv i o njemu snimili sjajan animirani film “Neobična kupka gospodina Otmara”, koji u petak, 1. veljače, u sklopu Noći muzeja premijerno prikazuju u bolničkoj galeriji Slava Raškaj.

Projekcije će se održavati svaki puni sat od 18 sati do ponoći, a u galeriji je postavljena i izložba scenografije iz filma, koju su u potpunosti izradili pacijenti bolnice.

Osim galerije Slava Raškaj, u kompleksu bolnice Vrapče smještena su još dva muzeja, jedan o povijesti psihijatrije, a drugi s umjetnički relevantnim radovima (bivših) pacijenata, tako da bolnica može biti odličan izbor za Noć muzeja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:32