'CRNA RUŽA'

Premijerni nastavci najgledanije strane serije u 2015.

 Promo
Glavna glumica Ece Uslu razvela se od redatelja serije

Na male ekrane nakon višemjesečne pauze vratila se turska sapunica “Crna ruža”. Najgledanija strana serija prošle godine u Hrvatskoj, koju je u prosjeku pratilo više od 570 tisuća gledatelja, bila je serija i koja je izazvala najviše reakcija, ako je suditi po pismima upućenima našoj redakciji s jednim jedinim pitanjem - kad će nove epizode?

Prije Dnevnika

Na programu Nove TV ovaj tjedan počela se emitirati četvrta sezona koja se inače još uvijek snima u Turskoj. Iako je “Crna ruža” ovaj put zbog također popularne turske sapunice “Tuđi život” dobila daleko manje atraktivan termin, već u samom startu postigla je odlične rezultate.

Prvu epizodu emitiranu ovaj ponedjeljak u 18.15 sati, dakle prije središnjeg Dnevnika Nove TV, pratilo je čak 430 tisuća ljudi. “Crna ruža” tako je odmah zauzela drugo mjesto najgledanijih stranih serija tog dana, od nje je bio jači samo već spomenuti “Tuđi život”.

Obožavatelji te serije s nestrpljenjem su čekali njezin nastavak i zbog način na koji je završila treća sezona. Naime, glavna junakinja “Crne ruže” Ebru tada doznaje šokantnu istinu da je Baran njezin biološki sin. Sada je očekuje pomirenje s tom spoznajom, prevladavanje ljutnje, a i Baran tek treba doznati pravu istinu tko mu je majka...

Obiteljski odnosi

Radnja “Crne ruže” odvija se u Halfetiju pokraj Šanliurfe. To je priča o izuzetno složenim obiteljskim odnosima, kreiranima u pravoj sapuničarskoj maniri, prepunim intriga, ljubomore koja dovodi i do ubojstva. Za one neupućene, “Karagul”, kako se u turskom originalu zove serija, prati moćnu obitelj Şamverdi. Glava obitelji je Mehdi Şamverdi oženjen za Kadriye s kojom ima dva sina, Kendala i Murata, te kćer Melek. Murat je omiljeni sin, zbog čega je Kendal patološki ljubomoran na njega, posebno jer je Murat obitelji uspio osigurati zdravog muškog nasljednika, Barana, dok Kendalov sin Asim, kojeg mu je rodila prva žena Emine, boluje od cerebralne paralize. Kada Kendal izudara Murata i baci ga u Eufrat, u konak obitelji Şamverdi dolazi Muratova žena iz Istanbula, Ebru, sa svoje troje djece, Adom, Mayom i Ruzgarom. Ebru je moderna žena i nije znala za suprugovu drugu obitelji...

Uloga Ebru Sezgin Šamverdi pripala je poznatoj 41-godišnjoj turskoj glumici Ece Uslu. “Crna ruža” nije prva serija u kojoj su je naši gledatelji mogli vidjeti. Prije dvije godine hrvatska publika pratila ju je u TV seriji “Suze Bospora” u kojom je također tumačila glavnu ulogu. Ova iskusna glumica elegantne, nenametljive ljepote već dugo je meta interesa turskih medija, posebno onih tabloidnih. No rijetko im je davala povoda za sočne priče. Perfekcionistica Ece Uslu prije svega je ponosna Turkinja, koja čak i na svojoj službenoj web stranici ističe kako se rodila na dan oslobođenja svoga rodnog grada Izmira. Riječ je o 9. rujnu, kada je davne 1922. turska armija istjerala Grke iz Izmira i vratila prevlast nad gradom, što je dovelo i do okončanja trogodišnjega grčko-turskog rata.

Iako ima 41 godinu, iza Uslu je gotovo 30 godina glumačke karijere. Kako je bila izrazito lijepo dijete, već kao beba ušla je u svijet showbusinessa. Bilo joj je samo par mjeseci kad se prvi put pojavila pred televizijskim kamerama. Kad su je roditelji prijavili na natječaj za najljepšu bebu, koji je organizirao jedan lokalni izmirski list, zauzela je drugo mjesto. Zapravo su joj već od malih nogu zacrtali profesionalni put. Pa iako su joj svi stalno govorili kako je lijepo dijete, više ju je zanimalo s vršnjacima se penjati na drveće i igrati nogomet s djecom iz susjedstva. Išla je i na balet, a kada se s majkom preselila u Istanbul i krenula u srednju školu, zamijetili su je i modni agenti. Gotovo paralelno, Ece je otkrila i svijet glume postavši članica kazališta Nobetci. Na televiziji je debitirala već sa 15 godina, dobivši ulogu u seriji “İz Peşinde”. Nakon dvije godine uslijedio je za Ece i prvi film - “Ah Gardaşım”. Odmalena izložena oku javnosti, naučila se i nositi sa svojim javnim imidžom, servirajući novinarima tek toliko detalja da je ne zaborave. Privatni život za nju je uvijek bio svetinja, posebno obitelj.

- Prilagodljiva sam, osjećajna, simpatična, disciplinirana, marljiva, odgovorna, topla, precizna. Svoj posao shvaćam ozbiljno, volim svoj privatni život, brinem se za svoje voljene, volim provoditi vrijeme u prirodi, s prijateljima i životinjama. Ne podnosim neiskrenost i nepravdu. Ako volim - volim, ako ne volim - ne volim, i svi znaju da sam takva. Ne podnosim laži i nepravdu, ali s obzirom na to da sam strpljiva, mnogo toga skupljam u sebi pa se zna dogoditi i da iznenada puknem - ispričala je Uslu u jednom od svojih brojnih intervjua. Nikad se nije se libila progovoriti i o manama.

- Perfekcionizam je dvosjekli mač. Tjera te da u svemu budeš bolji, ali istodobno ti može zakomplicirati život. Svjesna sam da je ponekad teško biti u mojoj blizini jer sam zahtjevna i stroga. Najveće mane su mi brzopletost i eksplozivnost. Na poslu me ponese adrenalin pa se znam ponašati kao uragan, ali čim krenem kući, obuzme me stanje zena - rekla je. Protiv stresa se bori slušanjem glazbe, čitanjem dobre knjige i sportom kojem se posvetila nakon što je prešla 40. Kada joj to snimanja dozvole trči, vozi bicikl i pliva, a i društveno je aktivna. Posebno kada je borba za okoliš u pitanju. Tako je s kolegama 2013. prosvjedovala u istanbulskom parku Gezi i na Trgu Taksim protiv uništavanja parka i loše ekonomske situacije u državi.

Modne eskapade

Sklona je i promjenama frizure, i to ekstremnima, pa je tako svoju dugu kosu potpuno odrezala i izblajhala. Njezine, za turske prilike, modne eskapade bile su sve do prije nekoliko godina, jedini materijal koji je Ece servirala medijima. No onda je uslijedila drama. U rujnu 2014. i službeno se razvela od Murata Saraçoğlua, inače redatelja “Crne ruže” s kojim ima sina Gamzea. Skrbništvo nad maloljetnim sinom pripalo je Uslu. Sud je dosudio kako Murat mora mjesečno plaćati Uslu oko 30 tisuća kuna, a pored toga isplatiti joj i jednokratno oko pola milijuna kuna odštete te izdvajati deset posto od svoje zarade godišnje u fond koji će nakon punoljetnosti koristiti njihov sin. Zbog čega se raspao njihov brak, nikad nisu otkrili. Ipak, očito su našli zajednički jezik i nakon rastave, jer Uslu je i dalje u “Crnoj ruži”, a Murat je i dalje režira. Na pitanje griješe li žene kad vjeruju voljenima, jednom je prilikom Uslu odgovorila:

- Žene ne griješe kad vjeruju partnerima. Zapravo griješe oni koji to povjerenje krše. Oni su ti koji gube. Život je katkad toliko okrutan i današnji je svijet toliko divlji da i ja ponekad imam sumnje. Međutim, svi mi zapravo tražimo pravu ljubav, a ona je jača od svih nesigurnosti - zaključila je Uslu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:59