GODINAMA SE SPORILI NA SUDU

PREMINULA DUGOGODIŠNJA PARTNERICA LEGENDE HOLLYWOODA S KOJIM SE RUŽNO RASTALA 'Zašto je ta informacija objavljena tek sada, šest tjedana nakon smrti?'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 14.12.2018. u 12:17

GAUNTLET, THE (1977) - SONDRA LOCKE., Image: 137051291, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial Use only, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Album
Profimedia, Album

 

Američka glumica Sondra Locke preminula je u svom domu u Los Angelesu s 74 godine od srčanog zastoja, uslijed raka dojke i kostiju. Glumica je osvojila nominaciju za Oscara za svoj prvi film koji je snimila, prije šest filmova u kojima je glumila sa svojim partnerom Clintom Eastwoodom.

Preminula je 3. studenog, o čemu su nadležni obavješteni na vrijeme, pa nije posve jasno zašto je ta informacija objavljena tek sada, gotovo šest tjedana nakon smrti, navodi Guardian.

Sondra Locke bila je u vezi s Eastwoodom 13 godina, od snimanja vesterna The Outlaw Josey Wales (1976.) do filma o "prljavom Harryju", 'Sudden Impact' (1983.)

Bronco Billy, (BRONCO BILLY) USA 1980, Regie: Clint Eastwood, SONDRA LOCKE + CLINT EASTWOOD, Image: 379600195, License: Rights-managed, Restrictions: Nur redaktionelle Nutzung im Zusammenhang mit dem Film. Editorial usage only and only related to the movie., Model Release: no, Credit line: Profimedia, United Archives
Profimedia, United Archives
 

Rođena kao Sandra Louise Smith u Tennesseeju, u glumačkoj karijeri koristila je očuhovo prezime, te je glumila s Alanom Arkinom u filmskoj adaptaciji knjige Carsona McCullersa 'The Heart is a Lonely Hunter', za koji je osvojila nominacije za Zlatni Globus i Oscar (nagrade je pokupila Ruth Gordon za Rosemary’s Baby).

 

Sondra Locke i Clint Eastwood razišli su se 1989. na nimalo lijep način: na vratima kuće za koju je mislila da je poklon od Eastwooda dočela ju je promijenjena brava na vratima, a ispred vrata su je čekale njene stvari.

Sporili su se godinama na sudu, čak ga je tužila i za prijevaru oko ugovora za razvoj filma, a spor je na koncu završio nagodbom 1996. godine.

Nakon toga je objavila memoare pod naslovom 'The Good, the Bad and the Very Ugly: A Hollywood Journey' ('Dobar, loš i vrlo zao: Hollywoodsko putovanje'), u kojem je opisivala i svoja iskustva s mastektomijom i kemoterapijom.

Locke se vjenčala s glumcem Gordonom Andersonom 1967., s kojim je, prema podacima iz smrtovnice, bila vjenčana sve do smrti, te je on prijavio njenu smrt. No, opisivajući njihovu vezu 1997., kazala je da su samo dobri prijatelji.

Izdvajamo