GODINAMA SE SPORILI NA SUDU

PREMINULA DUGOGODIŠNJA PARTNERICA LEGENDE HOLLYWOODA S KOJIM SE RUŽNO RASTALA 'Zašto je ta informacija objavljena tek sada, šest tjedana nakon smrti?'

 Profimedia, Album
 

Američka glumica Sondra Locke preminula je u svom domu u Los Angelesu s 74 godine od srčanog zastoja, uslijed raka dojke i kostiju. Glumica je osvojila nominaciju za Oscara za svoj prvi film koji je snimila, prije šest filmova u kojima je glumila sa svojim partnerom Clintom Eastwoodom.

Preminula je 3. studenog, o čemu su nadležni obavješteni na vrijeme, pa nije posve jasno zašto je ta informacija objavljena tek sada, gotovo šest tjedana nakon smrti, navodi Guardian.

Sondra Locke bila je u vezi s Eastwoodom 13 godina, od snimanja vesterna The Outlaw Josey Wales (1976.) do filma o "prljavom Harryju", 'Sudden Impact' (1983.)

Bronco Billy, (BRONCO BILLY) USA 1980, Regie: Clint Eastwood, SONDRA LOCKE + CLINT EASTWOOD, Image: 379600195, License: Rights-managed, Restrictions: Nur redaktionelle Nutzung im Zusammenhang mit dem Film. Editorial usage only and only related to the movie., Model Release: no, Credit line: Profimedia, United Archives
Profimedia, United Archives

Rođena kao Sandra Louise Smith u Tennesseeju, u glumačkoj karijeri koristila je očuhovo prezime, te je glumila s Alanom Arkinom u filmskoj adaptaciji knjige Carsona McCullersa 'The Heart is a Lonely Hunter', za koji je osvojila nominacije za Zlatni Globus i Oscar (nagrade je pokupila Ruth Gordon za Rosemary’s Baby).

Sondra Locke i Clint Eastwood razišli su se 1989. na nimalo lijep način: na vratima kuće za koju je mislila da je poklon od Eastwooda dočela ju je promijenjena brava na vratima, a ispred vrata su je čekale njene stvari.

Sporili su se godinama na sudu, čak ga je tužila i za prijevaru oko ugovora za razvoj filma, a spor je na koncu završio nagodbom 1996. godine.

Nakon toga je objavila memoare pod naslovom 'The Good, the Bad and the Very Ugly: A Hollywood Journey' ('Dobar, loš i vrlo zao: Hollywoodsko putovanje'), u kojem je opisivala i svoja iskustva s mastektomijom i kemoterapijom.

Locke se vjenčala s glumcem Gordonom Andersonom 1967., s kojim je, prema podacima iz smrtovnice, bila vjenčana sve do smrti, te je on prijavio njenu smrt. No, opisivajući njihovu vezu 1997., kazala je da su samo dobri prijatelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:32