NE SVIĐA IM SE

PRIZOR IZ 'LJEPOTICE I ZVIJERI' IZAZVAO VELIKU BURU NA KLERIKALNOJ DESNICI 'Ovaj film treba bojkotirati, promiče LGBT vrijednosti među djecom!'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 04.03.2017. u 15:16

Evangelički svećenik iz Alabame pozvao je na bojkot Disneyjeva filma "Ljepotica i zvijer" jer se u njemu pojavljuje jedan gay lik kojim tvrtka, kako je kazao, želi promicati LGBT vrijednosti među djecom.

Franklin Graham iz Sjeverne Karoline u četvrtak je na svojoj Facebook stranici pozvao američku javnost na bojkot filma, a njegov je post u petak podijeljen 88.000 puta, pa su vlasnici kina na otvorenom u Alabami odlučili zabraniti prikazivanje nove verzije Disneyjeva klasika.

Nova, igrana verzija filma "Ljepotica i zvijer", prvi je Disneyjev film s likom koji ne skriva svoje homoseksualne sklonosti. Naime, iako su Disneyjevi crtići i filmovi uvijek prikazivali princezu koja traži svojeg princa, u "Ljepotici i zvijeri" prvi će put biti prikazana i ljubav dvojice muškaraca.

U intervjuu za "Attitude Magazine" redatelj Bill Condon je rekao da će gledatelji u najnovijem Disneyjevu ostvarenju vidjeti prvi "ekskluzivni gay trenutak". Taj se trenutak događa u kratkoj sceni u kojoj Gastonov pobočnik LeFou, kojega glumi Josh Gad, istražuje svoju seksualnost i naklonjenost muškarcima, točnije Gastonu.

Condon je za časopis potvrdio da je LeFou u filmu prikazan kao "osoba koja u jednom trenutku želi biti macho muškarac poput Gastona, a u drugome ga želi poljubiti".

"Zbunjen je. Ne zna točno što želi... on je netko tko nije svjestan tih osjećaja i upravo ih otkriva. Josh je to odglumio na vrlo suptilan i poseban način", objasnio je Condon.

S dijelom Amerikanaca na drugome kraju svijeta slaže se i ruski zastupnik poznat po homofobnim izjavama - Vitalij Miljonov.

I on je u subotu pozvao ministarstvo kulture da zabrani prikazivanje Disneyjeva filma ukoliko se pokaže da on slavi homoseksualnost.

U pismu upućenom ministru kulture Vladimiru Medinskom, Miljonov smatra da film "napadno i besramno promiče grijeh i perverzne seksualne odnose".

Film će se u kino-dvoranama u svijetu početi prikazivati 16. ožujka.

Izdvajamo