NAJBOLJI FILMOVI

PROGLAŠENI POBJEDNICI 1. RAB FILM FESTIVALA 'Jako smo zadovoljni i već osmišljavamo drugi RAFF i naše druženje u Rabu'

 Rab film festival
 

U “morskom kinu” SEAPLEX KAICH u Uvali I. Padova sinoć su navečer proglašeni pobjednici prvog izdanja Rab Film Festivala - festivala istraživačkog filma. Pod motom 'Ne nagađaj – istražuj' natjecateljski program RAFF-a obuhvatio je 11 filmova - 6 dokumentarnih i 5 igranih, koji detaljno i posvećeno istražuju aktualne teme te pružaju suštinsku sliku određenog društva, uz snažnu humanu poruku.

O najboljim filmovima RAFF-a odlučio je žiri u sastavu dokumentaristice i selektorice Rade Šešić, glumice Tihane Lazović i redatelja Antonia Nuića. Nagradu RAFF Frame Best Documentary Award žiri je dodijelio nizozemskom dokumentarnom filmu Bellingcat redatelja Hansa Poola. Nagrada Best Fiction Award pripala je britanskom filmu Oprostite, mimoišli smo se (Sorry We Missed You) redatelja Kena Loacha, a najveći broj glasova pubilke RAFF-a osvojio je francuski film Jadnici (Les miserables) redatelja Ladja Lya, priopćeno je iz organizacije Rab film fetsivala.

Film Les Miserables

Film 'Oprostite, mimoišli smo se'

Film 'Oprostite, mimoišli smo se'

Film 'Bellingcat'

Uvala I. Padova posljednje festivalske večeri oživjela je posebnim sjajem kao prvo morsko kino na Jadranu i u Hrvatskoj. Projekciju filma Rođena u Evinu redateljice Maryam Zaree, ostvarenu u suradnji s partnerskim Sarajevo Film Festivalom, posjetitelji su gledali s kopna ali i s mora - iz kaića, pedalina i brodića koji su uplovili u kino, a nakon filma zabavljalo se do sitnih sati uz koncert Detoura.

Uz film i zvuke valova tako je ispraćen filmski festival koju su tijekom pet dana podjednako zavoljeli domaći i međunarodni posjetitelji: za RAFF CINEMA večernje projekcije u Ljetnom kinu koje prima 420 gledatelja redovito se tražila “stolica više”, dnevne projekcije u Zimskom kinu bile su izvrsno posjećene, kao i RAFF BEAT koncerti Zdenke Kovačiček & Greenhouse Blues Banda, Urbana&4, Elementala, Nipplepeople i Detoura te RAFF GENERATION radionice namijenjene studentima i profesionalcima, dodaje se u priopćenju organizatora.

Rab film festival

Uspješan je bio i RAFF GASTRO: rapskih delicija koje su priređivali udruga Mocira i pekara slastica Vilma na kraju svakog dana nije ostalo viška.

'Izuzetno smo zadovoljni kako je prošao ovaj prvi festival. Bio je to veliki test i za organizatore i za domaćine - Grad Rab i Pučko otvoreno učilište Rab, koji su i više nego u potpunosti pomogli i podržali festival, te već ovog, zadnjeg dana osmišljavamo drugi RAFF i naše druženje u Rabu', ističu organizatori na kraju prvog festivalskog izdanja.

Rab film festival

Organizatori festivala su Toro Laboratorij iz Zagreba te Grad Rab i Pučko otvoreno učilište Rab. Pokrovitelji prvog RAFF-a su Turistička Zajednica Grada Raba, Turistička zajednica Kvarnera, Primorsko-goranska županija, te Hrvatska turistička zajednica. Glavni sponzori RAFF-a su Valamar, Coca Cola, Stella Artois i Cammeo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:20