ŠIŠMIŠ JE IZAŠAO IZ VREĆE

PRVA LEZBIJSKA SUPERJUNAKINJA Batwoman se pojavila da Batman ne ispadne homoseksualac, a 2006. deklarirala se kao lezbijka

Ruby Rose
 Mario Anzuoni / REUTERS
Batwoman se u stripovima pojavila kako bi se pokazalo da Batman nije homoseksualac, a 2006. predstavljena je kao deklarirana lezbijka

Australska glumica Ruby Rose (32) glumit će prvu televizijsku superjunakinju koja se deklarira kao lezbijka, piše The Guardian.

Rose je naime u utorak na Instagramu napisala da je uzbuđena i počašćena što će imati priliku igrati ulogu Batwoman, odnosno Kate Kane, umješne ulične borkinje sa snažnim osjećajem za pravdu i tendencijom da kaže što misli.

Batwoman će se prvi puta na malim ekranima pojaviti u prosincu ove godine kada će dijeliti ekran s herojima poput Arrowa, Flasha i Supergirl. Serija o Batwoman trenutno se razvija, a televizijska mreža The CW planira je početi emitirati 2019. godine.

"Šišmiš je izašao iz vreće i ja sam više nego oduševljena i počašćena. Također sam i emotivno uništena jer je ovo moj san još iz djetinjstva. Voljela bih da sam ovo mogla vidjeti na televiziji kada sam bila mlada članica LGBT zajednice koja se nikada nije mogla vidjeti na televiziji i koja se osjećala sama i drukčija. Hvala vam svima, hvala ti Bože", napisala je Rose.

Batwoman se u stripovima prvi puta pojavila kao Batmanova ljubavna partnerica kako bi se pokazalo da Vitez tame nije homoseksualac. Ta se teza plasirala tijekom saslušanja u američkom Senatu 1954. godine kada se raspravljalo o utjecaju stripova na mladež. Lik je 2006. godine ponovno predstavljen čitateljima kao deklarirana lezbijka koja je ušla u ljubavnu vezu s detektivkom Renee Montoya.

Seriju će stvoriti i producirati Caroline Dries koja je do sada radila na seriji Vampirski dnevnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:27