FILM 'SUSPIRIA'

RAZOTKRIVENA VELIKA TAJNA HOLLYWOODA Oscarovka ipak priznala: 'Da, glumila sam 82-godišnjaka, šminkali su me četiri sata, čak sam imala i lažni penis'

Lutz Ebersdorf kao dr. Klemperer
 Profimedia, Landmark
 

Kada su se prije nekoliko mjeseci u javnosti pojavile fotografije vremešnog glumca sa snimanja novog hollywoodskog filma, odmah su krenule glasine - je li moguće da se ispod maske 80-godišnjaka zapravo krije velika hollywoodska zvijezda.

Mediji su se raspisali kako frapantno sliči Tildi Swinton koja glumi glavnu junakinju u filmu 'Suspiria', u kojemu će debitirati Lutz Ebersdorf (82). Redatelj Suspirije Luca Guadagnino tada je odbacio medijske navode da je produkcija pustila lažnu vijest, a kada se na stranicama najveće filmske baze podataka IMDB pojavila stranica za Lutza Ebersdorfa, glasine su utihnule.

Ovih dana, međutim, priča je dobila novi obrat kada je britanska glumica Tilda Swinton (57) priznala da se maskirala kako bi odglumila Dr. Jozefa Klemperera u remakeu kultnog hororca iz 1977. godine talijanskog filmaša Darija Argenta.

Tilda Swinton ispričala je za New York Times kako su je svaki dan četiri sati šminkali i stavljali joj protezu, uključujući lažni penis, kako bi ju što vjernije transformirali u lik dr. Klemperera.

Jedna od najcijenjenijih glumica i Oscarovka poznata po sjanim transformacijama (Orlando, Spaliti nakon čitanja, Moramo razgovarati o Kevinu, Samo ljubavnici preživljavaju) dala je sjajan odgovor na pitanje zbog čega se odlučila na to.

- Iz čiste zabave, ili kako je to moja baka govorila, živjela je pod tim motom, iskoristi dan, rekla je za New York Times.

Redatelj pak tvrdi kako je insistirao od glumice kako je izuzetno važno da baš ona odigra ulogu liječnika jer film govori o ženskom identitetu.

Još u veljači su isplivale fotografije glumice Tilde Swinton zamaskirane u starijeg muškarca na filmskom setu.

September 4, 2018 - Venice, California, Italy - Tilda Swinton Stars in the movie Suspiria, Image: 385327853, License: Rights-managed, Restrictions: * Tabloid Rights Out! and NO USA Sales For 30 Days After Date SHOT *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Entertaiment
Profimedia, Zuma Press - Entertaiment
Tilda Swinton

USA. Tilda Swinton in a scene from the ©Warner Bros new movie: Suspiria (2018). 
Plot: A darkness swirls at the center of a world-renowned dance company, one that will engulf the artistic director, an ambitious young dancer, and a grieving psychotherapist. Some will succumb to the nightmare. Others will finally wake up., Image: 390569131, License: Rights-managed, Restrictions: Supplied by Landmark Media. Editorial Only. Landmark Media is not the copyright owner of these Film or TV stills but provides a service only for recognised Media outlets., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Landmark
Profimedia, Landmark
Lutz Ebersdorf kao dr. Klemperer

Misterij je još više produbljen kada je objavljen filmski poster za Suspiriju na kojemu je prikazan stariji muškarac kako nosi naočale i puši lulu, a na posteru piše: Lutz Ebersdorf kao Dr. Klemperer.

Prethodno nepoznati glumac ranije nije snimio niti jedan film, pisalo je na IMDB-u. Na stranici je stajalo da je rođen 15. veljače 1936. u Munchenu u Njemačkoj. Kada su mu bile tek dvije godine njegova je obitelj pobjegla iz nacističke Njemačke u Švicarsku, pa u London. Vratio se u Muenchen 1954., gdje je studirao filozofiju, a onda se zainteresirao za gestalt psihologiju i psihodramu.

Pisalo je da je u zrelim godinama utemeljio eksperimentalnu kazališnu skupinu Piefke Versus, o kojoj na Googlu nema niti slova.

U filmu Suspiria glume i mlade glumice Dakota Johnson, Chloe Grace Moretz i Mia Goth, a priča se vrti oko mlade plesačice koja se pridruži ženskoj plesnoj skupini u Berlinu, no kasnije se ispostavi da je riječ o vještičjem gnijezdu.

Za sjajnu transformaciju zaslužan je Oscarovac Mark Coulier, majstor šminke, a sama Tilda Swinton kreirala je profil Ebersdorfa na IMDB-u, kako bi obmanula javnost, a sada se taj link prebacuje na njezin profil.

Glumica je priznala kako žali što je tajna procurila te da je imala još jednu ideju.

- Iskreno, moj plan je bio da nikada o tome ne progovrimo. Originalno sam htjela da isceniramo Lutzovu smrt tijekom postprodukcije te da mu na odjavnoj špici odamo počast na odjavnoj špici.

Suspiria u kino dvorane diljem svijeta stiže u studenome, a svoju premijeru imao je na filmskom festivalu u Veneciji.

(180901) -- VENICE, Sept. 1, 2018 (Xinhua) -- Actress Tilda Swinton attends the premiere of the film
Profimedia, TEMP Sipa Press
Tilda Swinton na festivalu u Veneciji

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:46