ŠEST FILMOVA

REPRIZA PULE Izbor filmova s netom završenog filmskog festivala ovih dana u Zagrebu

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 25.07.2017. u 11:55

YouTube

 

- Izbor filmova s ovogodišnjeg, nedavno završenog Pulskog filmskog festivala, prikazat će se od 2​5​. do 30. srpnja u Zagrebu - u Kinu Metropolis Muzeja suvremene umjetnosti te na Ljetnoj pozornici Tuškanac.

 

Za zagrebačke projekcije odabrano je šest filmova, počevši od srpsko-hrvatske komedije "Dnevnik mašinovođe" Miloša Radovića, koja je u Puli nagrađena za najbolju režiju manjinske koprodukcije.

 

Riječ je o tragikomičnoj priči o nevinim ubojicama i njihovim životima - strojovođama koji, prema statistici, tijekom karijere nenamjerno usmrte dvadeset do trideset ljudi, od samoubojica do pijanih ili nepažljivih prolaznika.

 

Slijedi bosansko-hrvatska drama "Naša svakodnevna priča" Ines Tanović o mladom veteranu koji se pokušava nositi s neriješenim problemima u poslijeratnoj Bosni, ali i u vlastitoj obitelji.

 

Prikazat će se i hrvatski film "Goran" Nevija Marasovića, koji je u Puli nagrađen za najbolju scenografiju i glazbu​, fargovski triler koji otkriva što sve krije snježni pokrov zametenog Gorskog kotara.

 

Tu je i drama "Ne gledaj mi u pijat" Hane Jušić, nagrađena na Pulskom filmskom festivalu za najbolju režiju, kostime te glavnu i sporednu žensku ulogu, priča o djevojci koja mimo svoje volje preuzima kormilo svoje pogubljene obitelji.

 

Na programu je i dokumentarac "Gazda" Darija Juričana, dobitnik pulske nagrade za najbolji hrvatski dugometražni dokumentarni film, najavljen kao edukativno ostvarenje o tome kako se postaje gazda u Hrvatskoj.

 

Program će zatvoriti ljubavna drama "​​Fuck off I love you" Anđela Jurkasa, čiji glavni lik nakon prekida ozbiljne veze odluči napisati knjigu o svojim bivšima, ali želi čuti i njihovu stranu ne bi li odgovorio na vječna pitanja o vezama.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo