POČINJE SREDINOM KOLOVOZA

Sarajevo Film Festival: 53 filma u konkurenciji za nagrade Srce Sarajeva

 Denis Ruvic / CROPIX

Za nagrade Srce Sarajeva u konkurenciji 25. Sarajevo Film Festivala (SFF), koji će se održati od 16. do 23. kolovoza, ukupno će se natjecati 53 filma u selekcijama igranog, dokumentarnog, kratkog i studentskog filma.

"Čak 23 filma će zabilježiti svjetsku premijeru, njih četiri međunarodnu premijeru, 24 regionalnu i dva bosanskohercegovačku premijeru", najavljeno je sa SFF-a.

Selekcijski tim, pod vodstvom Izete Građević, kreativne direktorice Sarajevo Film Festivala, pogledao je 950 filmova - 150 dugometražnih igranih, 180 dokumentarnih, 420 kratkih i 200 studentskih.

Elma Tataragić, selektorica za igrani film u program je uvrstila devet filmova, Rada Šešić, selektorica za dokumentarni film njih 16, prema odluci selektorice za kratki film Elme Tataragić, ove godine će biti 14 filmova, dok je Asja Krsmanović, selektorica za studentski film u program uvrstila 14 filmova.

Utemeljen 2003. Natjecateljski program kao glavni program Sarajevo Film Festivala svake godine ugosti više od 300 redatelja, scenarista, producenata, glumaca i drugih filmskih autora.

U međuvremenu je postao najznačajnije mjesto za plasiranje jugoistočnoeuropskog filma i mjesto okupljanja svih profesionalaca i publike koju zanimaju kinematografije tih zemalja te u proteklih 16 godina prikazao 678 naslova i ugostio je na tisuće filmskih stvaralaca iz regije, podsjećaju s Festivala.

Zajedno sa programom U fokusu, programom Avantpremieres, Talents Sarajevo, CineLink Industry Days i BH filmskim programom, Natjecateljski program predstavlja najveću i najznačajniju platformu za promociju i razvoj regionalnih kinematografija.

Program obuhvaća filmove i autore iz Albanije, Armenije, Austrije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Grčke, Gruzije, Mađarske, Kosova*, Sjeverne Makedonije, Malte, Moldavije, Crne Gore, Rumunije, Srbije, Slovenije i Turske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:55