PIROVA POBJEDA

'SAV NOVAC SVIJETA' Gledljivo ostvarenje Ridleyja Scotta koje se brzo zaboravlja

 Screenshot: Youtube
 

Ironično je da je novi film Ridleyja Scotta dobio samo jednu nominaciju za Oscara, i to onu za sporednu ulogu Christophera Plummera.

Slavni glumac pristao je u posljednji trenutak zamijeniti Kevina Spaceyja koji je u međuvremenu u Hollywoodu postao persona non grata zbog optužbi za seksualno zlostavljanje: isprva je on odglumio nekoć najbogatijeg čovjeka na svijetu Jean Paula Gettyja kojem su 1973. u Italiji oteli unuka i zatražili otkupninu od 17 milijuna dolara, no čitava operacija izvedena je kako bi film imao veće šanse u borbi za Oscare. Ispala je to Pirova pobjeda, jer je istaknut jedino Plummer i to za rad od tjedan dana.

Nije on loš kao samoživi Getty, kojem su kretanja na burzi i kupovina vrijednih umjetničkih djela važnija od brige, ali lik je pomalo karikaturalan. Puno je sugestivnija Michelle Williams kao zabrinuta majka otetog mladića, koja je spremna zakrviti se s njegovim djedom ukoliko ne platiti otkupninu.

Mark Wahlberg kao bivši operativac CIA-e kojeg je stari Getty unajmio da mu izbavi unuka kao da je zalutao u krivi film, dok se Scottov nekoć virtuozni redateljski prosede nazire samo u natruhama. Gledljivo, ali se brzo i lako zaboravlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:21