KAD BOJSI OSTARE...

'SEKS, PIĆE I KRVOPROLIĆE' IMA NASTAVAK KOJI KREĆE U KINA 'Mali' Antonija Nuića premijerno u kinu Europa

Scena iz filma 'Mali' Antonija Nuića
 Promo
 

ZAGREB - Novi film Antonija Nuića "Mali", najavljen kao crnohumorna kriminalistička drama, premijerno se prikazuje u srijedu u zagrebačkom kinu Europa, a u četvrtak kreće u kino distribuciju.

Riječ je o svojevrsnom nastavku omnibusa 'Seks, piće i krvoproliće' iz 2004. godine, odnosno trećeg njegovog dijela, Nuićeve priče o četvorici kvartovskih prijatelja i strastvenih navijača Dinama.

Likovi koje ponovno glume Franjo Dijak, Rakan Rushaidat, Bojan Navojec i Hrvoje Kečkeš sada su petnaest godina stariji i na pragu četrdesetih stadion im više nije prioritet, a novu generaciju predstavlja Mali, sin lika Franje Dijaka, kojega glumi njegov sin iz pravog života, Vito.

Franjo izlazi iz zatvora nakon četiri godine, boravak u kazneno-popravnoj ustanovi možda ga je kaznio, ali nije i popravio - i dalje je diler. Unatoč tome želi biti skrbnik svome sinu, što mu otežavaju roditelji bolesne supruge koji su se dotad brinuli o njemu. Mali pak voli oca, sviđaju mu se njegove nekonvencionalne odgojne metode i želi živjeti s njime.

Iz kina Europa najavljuju da će se na projekcijama filma 14., 16., 21. i 22. veljače prikazati i Nuićev dvadesetominutni segment iz omnibusa "Seks, piće i krvoproliće".

Antonio Nuić, koji se afirmirao filmovima "Sve džaba" (2006.), "Kenjac" (2009.) i "Život je truba", Nuić je napravio i scenarij filma. Direktor fotografije je Radislav Jovanov Gonzo, montažer Marin Juranić, a glazbu potpisuje Hrvoje Štefotić.

Film je snimljen u produkciji Propeler Filma i Alka Filma, a producenti su Boris T. Matić, Lana Matić, Jozo Patljak.

Na Pulskom filmskom festivalu, gdje je "Mali" premijerno prikazan, film je osvojio Veliku zlatnu arenu za najbolji film, Oktavijana - nagradu Hrvatskog društva filmskih kritičara te Zlatnu arenu za specijalne efekte (Saša Budimir).

Nakon toga imao je i međunarodnu premijeru u natjecateljskom programu Sarajevo Film Festivala te je prikazan, među ostalim, na festivalima u Leskovcu i Tuzli.

Glume još Robert Ugrina, Živko Anočić, Paško Vukasović, Iva Babić, Ksenija Marinković i drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:28