TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ

SJEĆATE LI SE VI KLJUČNOG ČOVJEKA U FINALU SP-a U RUSIJI U KOJEM SU VATRENI IZGUBILI OD FRANCUZA Marko iz Pule zapeo na pitanju koje je nosilo 125.000

 HRT
 

- Iako je mjesec mačaka, i ovoga, kao i svakoga četvrtka, mi smo u lovu na kune, šaljivo je rekao Tarik u večerašnjoj emisiji "Milijunaša", koji je otvorila Sanja Mrzljak Jovanić 11. pitanjem za 64.000 kuna, piše HRT.

U "mirazu" dogradonačelnice Slatine nije ostao nijedan džoker pa je, ne znajući odakle je vodu crpio najbolje očuvani rimski akvedukt u Hrvatskoj, smjerno pokazala hazarderski duh odlučivši se na odgovor - iz Rječine. No, kako je točan iz Jadra, a od ponuđenih su bili još Butoniga i Studva, Sanja je kviz napustila s 32.000 kuna te je vrući stolac prepustila prvom ovotjednom najbržem prstu, onomu Marka Veizovića iz Pule.

Marko je upotrijebio prvoga džokera, "pola-pola", na pitanju za 16.000 kuna. Nije znao je li Albert Einstein općom teorijom relativnosti kao zakrivljenost prostora i vremena opisao masu, brzinu, gravitaciju ili svjetlost. Džokerom sužen izbor na masu i gravitaciju i dalje ga je ostavio u nedoumici te se odlučio na poziv, i to džokeru koji mu je izričito rekao da ga ne zove za pitanja vezana iz područja znanosti. No čuvši na čemu je natjecatelj zapeo, džoker je ipak znao kako je riječ o gravitaciji i Marku pomogao domoći se 16.000 kuna.

Kamo se Krpa, Filip, Kizo i Dejo jedne "vesele" noći zaputiše automobilom iz Novog Zagreba? Na Jarun, Medvedgrad, u Samobor ili u Maksimir? Glasilo je pitanje za prelazak drugoga praga. Znao je da se pitanje odnosi na likove iz filmskoga ostvarenja "Metastaze" koji su se zaputili na Oltar domovine, no gdje se Oltar nalazi, morao je pitati publiku. Ona je sa 79 posto glasova odgovorila - Medvedgrad, a povjerenjem koje joj je Marko dao, osvojio je 32.000 kuna te stekao mogućnost otvaranja sljedećeg pitanja.

Daljnji pohod nastavio je bez džokera, a uz kombinaciju sreće i nešto znanja odgovorio je točno na pitanje za 64.000 kuna. Trebao je dešifrirati pojedine latinske akronime kako bi otkrio koji je od njih najstariji. Ponuđeni su bili AMDG, IHS, INRI i SPQR, a njegova je odluka pala na ovaj posljednji, ujedno i točan odgovor - Senat i narod Rima.

Bilo je to posljednje pitanje na koje je odgovorio, jer je na onomu sportskom, za 125.000 kuna, odustao. Trebalo je, naime, dovršiti niz jednim od ponuđenih prezimena nogometnih sudaca - Irmatov, Mateu, Pitana ili Ricci, a niz je počinjao s Ricci, Irmatov, Mateu, Pitana, Ricci, Çakır...

Znao je da se radi o nogometnom SP-u 2018. u Rusiji, ali se nije mogao sjetiti tko je sudio u finalu u kojemu je Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila od Francuske.

- Neću iskušavati sreću i moj konačan odgovor je odustajem, rekao je. Markova se odluka ispostavila mudrom jer bi se opredijelio za Irmatova, a riječ je o Argentincu Pitani.

Posljednja večerašnja natjecateljica bila je 27-godišnja Karla Žigman rodom iz Pule i 10-godišnjom zagrebačkom adresom stanovanja. Nju je pomalo namučilo pitanje o filmovima koji su dobili nazive po pjesmama. Tražilo se ime filma dobivena po hitu grupe R.E.M.

Nakon što je upotrijebila džoker "pola-pola" ostali "Život u ružičastom" i "Čovjek na mjesecu", a ispali "Američka pita" i "Plavi baršun". Osvojila je 8.000 kuna odlučivši se za film "Čovjek na mjesecu". Ujedno je time završila i ovotjedna emisija kviza pa ćemo je gledati sljedećega četvrtka kada hrabro nastavlja pohod na milijun kuna, piše HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:12