KARIKATURA TVORNICE SNOVA

SKYSCRAPER Najbolje plaćeni holivudski glumac kao snagator bez jedne noge

    AUTOR:
    • Nenad Polimac

  • OBJAVLJENO:
  • 31.07.2018. u 13:54

USA. Dwayne Johnson in the ©Universal Pictures new movie : Skyscraper (2018). Plot: A hostage-action-thriller set in China., Image: 378123418, License: Rights-managed, Restrictions: Supplied by Landmark Media. Editorial Only. Landmark Media is not the copyright owner of these Film or TV stills but provides a service only for recognised Media outlets., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Landmark
Profimedia, Landmark

 

Nikakav problem što je novi film Dwaynea Johnsona, najbolje plaćenog holivudskog glumca, u prvom vikendu prikazivanja u američkim kinima završio tek na trećem mjestu, i to ne u osobito jakoj konkurenciji. Njemu domaći teren nije više toliko važan jer milijune dolara zarađuje izvan Amerike, gdje predstavlja svojevrsnu karikaturu tvornice snova - King Konga koji više nije orangutan, nego bilder impozantniji od Arnolda Schwarzeneggera.

Kritika se, dakako, uglavnom obrušila na film koji drsko potkrada akcijski klasik “Umri muški” s Bruceom Willisom (donekle i film katastrofe “Pakleni toranj”), no ako znate što se od kinozabave bivšeg hrvača može očekivati, nećete biti razočarani.

Ponajprije, on glumi snagatora s manom, nema jednu nogu, a svoj umjetni dodatak koristi u najurnebesnijoj sceni filma, kad njome zaustavi vrata koja se nesmiljeno zatvaraju. Ima tu još posudbi, primjerice, scena tučnjave u dvorani ogledala u filmu “U zmajevu gnijezdu”, samo što je ovdje sve na high-tech razini.

Nimalo slučajno, radnja se odigrava u Hong Kongu, gdje publika plješće jednonogom snagatoru koji se nezadrživo uspinje na toranj u plamenu: to su tipovi odrasli na Godzilli i logično je da su tako fascinirani golemim došljakom iz Amerike.

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo