TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ?

SPLIĆANIN ROKO OTVORIO PITANJE ZA 125.000 PA PROKOCKAO ŠANSU Odlučio je da neće zvati jokera, nego da će gađati. Biste li vi znali odgovor na pitanje?

Roko Šrabić
 HRT

U 8. emisiji popularnoga kviza "Tko želi biti milijunaš?" igra "Najbrži prst" dvojici je natjecatelja dala priliku da točnim odgovorima na 15 pitanja osvoje milijun kuna. Kviz je otvorio 24-godišnji Splićanin Roko Škrabić koji je svoj pohod nastavio iz prethodne emisije s iznosom od 64.000 kuna, piše HRT.

Novopečenom vlasniku diplome Medicinskog fakulteta preostala su još samo četiri pitanja i joker "zovi". Odlučio je ne iskoristiti ga na 12. pitanju za 125.000 kuna kako bi saznao koliki je promjer kovanice od 5 kuna. Nakon što je rekao da će jednostavno "gađati", uz prethodnu pretpostavku da joker vjerojatno ne bi znao je li riječ o promjeru od 21,5 mm, 26,5 mm, 31,5 mm ili pak 36,5 mm, izrazio je dvojbu između onoga od 31,5 mm i 36,5 mm. Njegov je konačan, ali i netočan odgovor bio 31,5 mm pa je kviz napustio s 32.000 kuna.

U stolac nasuprot Tarikovu potom je sjeo Hrvoje Tenšek iz Zagreba. Majstor tona u Teatru ITD zatražio je pomoć publike ne bi li otkrio sliči li štitna žlijezda najviše leptiru, kornjači, gušteru ili pužu. Poklonio je povjerenje publici koja je sa 65 posto glasova odgovorila da štitna žlijezda najviše nalikuje na leptira te je zaradio 8.000 kuna.

Uz koji se od ovih pridjeva ne veže njegova Draga - Mošćenička, Bašćanska, Supetarska ili Drvenička - glasilo je 10. pitanje na kojemu se, nakon jokerom "pola-pola" suženog izbora na pridjeve Mošćenička i Drvenička, odlučio za ovaj posljednji te prešao drugi prag osvojivši 32.000 kuna.

Jokera "zovi", svoga znanca, kolegu i pub-kviz "suborca" Marija Kovača upitao je ima li saznanja jesu li dva Norvežanina, Nijemca, Talijana ili Danca bila među šest nobelovaca koje smo uz Nizozemca, Švicarca i dva Francuza dobili 1901. godine. Joker je rekao kako je riječ o dva Norvežanina, što je Hrvoje, nažalost, ponudio kao svoj konačni odgovor na 11. pitanje. Naime, bila su to dva Nijemca, Wilhelm Conrad Röntgen (dobitnik Nobela za fiziku) te Emil Adolf von Behring (dobitnik Nagrade za medicinu). Stoga je kući, kao i njegov prethodnik Roko, otišao s 32.000 kuna.

Posljednji "najbrži prst" večerašnjeg izdanja kviza bio je onaj 18-godišnjeg Stipana Šarića iz Splita. Učenik V. gimnazije imao je namjeru upitati publiku kašlje li, štuca, zijeva ili hrče natjecatelj u Milijunašu kojega nakon prijelaza prvoga praga snađe nehotična kontrakcija ošita. Tarik se našalio kako publika nije voljna odgovoriti mu na to pitanje pa je, iako isprva u velikoj nedoumici oko odgovora, odustao od nauma te rekao da bi natjecatelj spomenutom kontrakcijom počeo - štucati. Osvojio je 2.000 kuna.

Pomoć jokera "pola-pola" zatražio je na 8. pitanju za 8.000 kuna. Nije znao bi li Emma i Clarissa, Edith i Charlotte, Eloise i Cecilia ili pak Estelle i Christine uživale u trač-partiji kada bi se gđa Bovary i gđa Dalloway iz istoimenih romana našle na kavi. Nakon što su od ponuđenih odgovora ostali Emma i Clarissa te Estelle i Christine htio je upitati i publiku. Tarik mu je ponovno šaljivo replicirao o nevoljkosti njemu iznimno dragog jokera u pomaganju na pitanju za tako nizak iznos.

- To je takav jedinstven slučaj. Uhvatilo ih je kao štucanje. Neće i neće!, rekao je nasmijavši sve u studiju.

Publika je naposljetku ipak bila upitana te je s 98 posto glasovala za Emmu i Clarissu. Stipan je prihvatio odgovor dobivši tako priliku u idućoj emisiji otvoriti 9. pitanje za 16.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:36