IZRAZI SUĆUTI

SVI SE OPRAŠTAJU OD PREMINULE GLUMAČKE LEGENDE Tuga za Nedom Arnerić: 'Zlato moje. Predivno... Depresija je bila zlo u njenom životu'

 Goran Šebelić / CROPIX
 

Mnogi diljem bivše Jugoslavije potreseni su viješću da nas je zauvijek napustila glumačka legenda Neda Arnerić, a izrazi sućuti dolaze sa svih strana.

Njezin prijatelj Feđa Stojanović beogradskom Kuriru rekao je kako je posljednjih godina bila u depresiji zbog gubitka supruga Milorada, koji je preminuo krajem 2018.

- Često mi je pričala kako je pod lijekovima, da ide kod psihijatra. Depresija je bila zlo u njenom životu. Imala je takav život, a najveći problem je bio taj što je preskočila mnoge faze u svom životu. Nije imala djetinjstvo, kao djevojka nije izlazila, već je puno snimala i radila, a na čovjeka to ostavi posljedice, što je i sama znala govoriti - otkrio je Stojanović.

- Prepoznatljivo lice jugoslavenske kinematografije i jedna od najvećih zvezda jugoslavenskog filma zauvijek je napustila scenu i zbog toga sam jako tužan - rekao je Tanjugu Radoslav Zelenović, dugogodišnji upravitelj Jugoslovenske kinoteke, a danas ravnatelj audiovizualnog centra za digitalizaciju SANU.

- Zlato moje. Predivno... tuga, kratko je napisala njezina glumačka kolegica Senka Bulić.

Redatelj Dalibor Matanić na Instagramu je objavio glumičinu fotografiju.

View this post on Instagram

A post shared by Dalibor Matanic (@dalibormatanic) on

Izraze sućuti uputila je i premijerka Srbije Ana Brnabić.

- Odlazak Nede Arnerić nenadoknadiv je gubitak za našu kulturu, filmsku i kazališnu umjetnost, ali i za sve nas - građane Srbije. Prepoznatljivom pojavom, toplinom i i osobnim šarmom kojim je plijenila, osvojila je naša srca i upisala se na listu glumačkih velikana. U ime Vlade Srbije i svoje osobno ime upućujem izraze najdublje sućuti članovima obitelji, kolegama i prijateljima naše velike glumice - stoji u telegramu sućuti Ane Brnabić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:57