VRUĆI STOLAC

TKO ĆE VODITI HRVATSKU FILMSKU INDUSTRIJU SLJEDEĆE ČETIRI GODINE Raspisan natječaj za ravnatelja HAVC-a, rok je 15 dana

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 14.03.2019. u 14:46

Zagreb, 170217.
Runjaninova ulica.
Ministrica kulture Nina Obuljen Kozinek zajedno s drzavnim tajnikom Kresimirom Partlom i predsjednikom upravnog odbora HAVC-a Brunom Kragicem na konferenciji za medije predstavili su v.d. ravnatelja HAVC-a, Daniela Rafaelica.
Na fotografiji: Daniel Rafaelic.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomaš / HANZA MEDIA

ZAGREB - Na temelju članaka Zakona o audiovizualnim djelatnostima, Statuta Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) i Odluke Upravnog odbora raspisan je Natječaj za imenovanje ravnatelja HAVC-a, na koji se prijave podnose se u roku petnaest dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

 

Natječaj je raspisan nakon što je na vlastiti zahtjev razriješen dosadašnji ravnatelj Daniel Rafaelić, koji je vršitelj dužnosti ravnatelja do okončanja postupka izbora novog ravnatelja.

 

Rafaelić je podnio ostavku na polovini mandata, nakon dvije godine od stupanja na dužnost na kojoj je zamijenio Hrvoja Hribara, koji je s tog mjesta otišao zbog negativnog mišljenja Državnog ureda za reviziju o radu HAVC-a za 2015. godinu.

 

U listopadu prošle godine DORH je objavio da nakon provedenih izvida ne postoji sumnja u Hribarovu kaznenu odgovornost.

 

Ravnatelj HAVC-a imenuje se na četiri godine, a njegove glavne zadaće su da, među ostalim, organizira i vodi rad i poslovanje Centra, odgovara za zakonitost njegova rada, predlaže godišnji program rada i razvoja Centra, financijski plan Centra te Godišnji plan provedbe Nacionalnog programa. 

 

Uvjeti su hrvatsko državljanstvo, završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjednačeni studij, najmanje pet godina radnog iskustva u području audiovizualnih djelatnosti te aktivno znanje najmanje jednog svjetskog jezika.

 

Prijave s dokazima o ispunjavanju natječajnih uvjeta podnose se u roku od petnaest dana od dana objave natječaja na adresu: Hrvatski audiovizualni centar, Nova Ves 18, Zagreb, s naznakom "Za natječaj za ravnatelja".


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr
Tagovi

Izdvajamo