PATIO OD ALS-a

TVORAC SPUŽVA BOBA SKOCKANOG UMRO U 57. GODINI Njegov svijet Bikini Doline dugo će stajati kao podsjetnik na vrijednosti optimizma i prijateljstva

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 27.11.2018. u 22:08

FILE PHOTO: Stephen Hillenburg, creator of the popular animated series Spongebob Squarepants is interviewed by Reuters in Singapore, January 28, 2005. REUTERS/Luis Enrique Ascui/File Photo
REUTERS

Stephen Hillenburg

 

LOS ANGELES - Stephen Hillenburg, tvorac animirane televizijske serije "Spužva Bob Skockani", preminuo je u 57. godini, priopćila je u utorak televizija Nickelodeon.

 

Hillenburg je prošle godine objavio kako pati od amiotrofične lateralne skleroze (ALS), neourodegenerativne bolesti koja je poznata i pod imenom Lou Gehringova bolest.

 

"Duboko smo potreseni viješću o smrti Stevea Hillenburga koji se borio s ALS-om", priopćili su iz Nickelodeona. "Bio je voljeni prijatelj i dugovremeni kreativni partner svima na Nickelodeonu te suosjećamo s cijelom njegovom obitelji", dodali su.

 

Hillenburg je bio profesor morske biologije na jugu Kalifornije, a morska je stvorenja prvotno kreirao kao alate za učenje.

 

Prva epizoda "Spužva Boba Skockanog", s veselom žutom morskom spužvom i njegovim prijateljima u glavnim ulogama, koji žive u izmišljenom podvodnom gradu Bikini Dolina, emitirana je u svibnju 1999.

 

Serija je osvojila brojne nagrade, a proizvela je i seriju knjiga, dva holivudska filma i mjuzikl na Broadwayu.

Profimedia

Stephen Hillenburg

 

"Steve je prožeo Spužva Boba Skockanog jedinstvenim smislom za humor i nevinost, koji su donijeli radost generacijama djece i obitelji diljem svijeta", piše u izjavi Nickelodeona. "Njegovi originalni likovi i svijet Bikini Doline dugo će stajati kao podsjetnici na vrijednosti optimizma, prijateljstva i neograničene moći imaginacije", dodali su.

 

Prijavite se na portala Jutarnji.hr i ne propustite najnovije vijesti iz Hrvatske i svijeta

Izdvajamo