PREMA PREDSTAVI KEREKESH TEATRA

'UFURAJ SE I PUKNI' Čehok udario posljednju klapu 'prvog varaždinskog dugometražnog filma'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 14.08.2018. u 20:55

Makarska, 220712.
U sklopu manifestacije Makarsko ljeto 2012 na ljetnoj pozornici Gradskog kina izvedena je predstava
Ivo Ravlić / HANZA MEDIA

Iz predstave 'Ufuraj se i pukni'

VARAŽDIN - Umjetnička organizacija Kerekesh Teatar ovih je dana u Varaždinu snimila prvi varaždinski dugometražni igrani film „Ufuraj se i pukni“, a posljednju filmsku klapu u utorak je ispred varaždinske Gradske vijećnice udario gradonačelnik Ivan Čehok, čime je simbolično označio završetak snimanja filma u Varaždinu, priopćeno je iz Kerekesh teatra.

 

 Film će biti premijerno prikazan u ožujku 2019. u Varaždinu.

 

 Produkcijsko-tehnička ekipa na čelu s redateljem Ljubomirom Kerekešom u kolovozu je snimila kadrove na više od trideset lokacija diljem grada Varaždina.

 

 Vrijednost i važnost promocije koju će dobiti grad Varaždin prikazivanjem ovoga 'prvog varaždinskog dugometražnog filma' u kinima diljem Hrvatske i šire, prepoznao je i gradonačelnik Čehok, koji je simbolično udario posljednju filmsku klapu, navodi se u priopćenju.

 

 „Ovo je stvarno velika stvar za Varaždin. Naši su trgovi i ulice vrlo podatni za snimanje filmova i snimalo se puno filmova strane produkcije u Varaždinu, no možemo reći da je ovo prvi baš varaždinski film i na tome zahvaljujem Kerekešima. Vjerujem da će ovaj film biti najbolja reklama za naš grad i da će ga publika prepoznati“, izjavio je  varaždinski gradonačelnik.

 „Hrvatskom filmu fali komedija, publici je potreban smijeh, stoga smo se odlučili snimiti ovaj film. Ako ćemo s njim biti uspješni, u planu imamo i snimanje drugog filma za široku filmsku publiku i to za otprilike dvije do tri godine.“, kazao je redatelj filma i izvršni producent Kerekesh Teatra Ljubomir Kerekeš.

  Scenarij za film nastao je prema „istinitoj“ i istoimenoj predstavi Kerekesh Teatra, komediji „Ufuraj se i pukni“ koja je do sada odigrana više od 120 puta diljem Hrvatske.

 

 Uz Zorana Pribičevića i Jana Kerekeša, koji kako u predstavi, tako i u filmu igraju glavne uloge, ovaj će film na velika platna publici dovesti i Mirelu Brekalo, Anu Begić, Hanu Hegedušić, Žarka Potočnjaka, Draška Zidara, Gorana Grgića, Miju Pavelka, Gorana Košija, Darka Janeša, Matka Knešaureka, Gordanu Slivku, Mirelu Videk, Saru Ipšu, Tanju Pavlović, Marka Hergešića, Zdravka Pompera, Melitu Pomper te više od pedeset statista.

  Radnja filma smještena je u Varaždinu, gdje se braća Prišt, Kruno (Jan Kerekeš) i Krešo (Zoran Pribičević), pripremaju za prijemni ispit na Akademiji dramske umjetnosti. Što studirati i zašto, odluka pada na studij glume. Uz pomoć susjeda Črčeka, „supervizora“ (Ljubomir Kerekeš), koji voli puno pričati, Krunoslav i Krešo kreću u nemoguću misiju… U samo jednom danu pripremaju se za dan odluke i ništa nije na njihovoj strani…

 

 Nakon premijernog prikazivanja u Cinestaru Varaždin 18. ožujka 2019., premijera filma održat će se 20. ožujka 2019. i u Zagrebu, a potom će ju publika moći vidjeti u svim Bliz i Cinestar kinima diljem Hrvatske.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo