LEGENDA TELEVIZIJE

UMRLA JE JEDNA OD NAJPOZNATIJIH VODITELJICA BIVŠE JUGOSLAVIJE 'Bila je hrabra i duhovita do posljednje sekunde'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 20.11.2015. u 09:35

"Bila je hrabra i duhovita do posljednje sekunde. Ostaje da budemo najbolja verzija onoga što smo od nje naučili i dobili", navela je njezina kći na svojem Facebook profilu

BEOGRAD - U Beogradu je u četvrtak u 74. godini umrla Dunja Figenwald Puletić, jedna od najboljih televizijskih voditeljica, spikerica i novinarki nakadašnje Jugoslavije, priopćila je Radio-televizija Srbije (RTS).

Dunja Figenwald Puletić, koja se svojedobno prezivala Lango, rođena je 27. studenog 1941. godine u Zagrebu, gdje je završila gimnaziju i započela studij na zagrebačkom sveučilištu, a od 1960. do lipnja 1967. godine radila je u Radio-televiziji Zagreb.

U Beograd se preselila 1967. i zaposlila se u tadašnjoj Radio-televiziji Beograd. Diplomirala je na Filološkom fakuletu u Beogradu, na katedri za engleski jezik i književnost.

Dunja Figenwald radila je u RTS-u kao spikerica, vodila je informativni i kulturno-zabavni program RTS-a te brojne televizijske prenose muzičkih festivala i kvizova.

Kako navodi RTS, bila je predstavnica voditelja nekadašnje Jugoslavenske radio-televizije (JRT) sa svojim programom, na Osnivačkoj skupštini voditelja svijeta u okviru internacionalnog TV festivala, u Monte Carlu, 1977. godine. Vodila je, a potom i uređivala eurovizijske emisije, a za RTS je radila do lipnja 1999. godine, otkad je u mirovini.

Od studenog 1995. do travnja 1999. godine, bila je urednica i voditeljica emisije Modni magazin, a glumila je u filmovima Moja luda glava, Bez, Bombaši.

Vijest o odlasku Dunje Figenwald objavila je na svojem Facebook profilu i njezina kći Srna Lango napisavši da "otišla je dostojanstveno, kako je i živjela".

"Bila je hrabra i duhovita do posljednje sekunde. Ostaje da budemo najbolja verzija onoga što smo od nje naučili i dobili", navela je njezina kći.

Tagovi

Izdvajamo