GLUMAČKA OBITELJ

UMRLA POZNATA HRVATSKA GLUMICA, KĆI NADA ROCCO OSTAVILA POSVETU NA INSTAGRAMU 'Draga majko, negdje onkraj vremena postoji vrt. Ondje ćemo se naći'

Obitelj Rocco, četiri generacije zajedno (u sredini Nada Klašterka)
 Bruno Konjevic / CROPIX
 

Hrvatska glumica Nada Rocco (72) na Instagramu je podijelila tužnu vijest da je izgubila majku Nadu Klašterku, poznatu hrvatsku glumicu, koja je preminula u 92. godini.

- Draga majko, negdje onkraj vremena postoji vrt. Ondje ćemo se naći, napisala je uz crno-bijelu fotografiju majke. Brojni poznati i nepoznai u komentarima su ostavili izraze sućuti.

- Otišla je velika žena, koja je zadužila hrvatsku kulturu. Pamtit ćemo je svi mi koji ostajemo. Čuvajte se', napisala je jedna od Nadinih pratiteljica.

Nada Klašterka bila je kazališna, televizijska i filmska glumica koja je ostvarila zapažene uloge u TV serijama 'Gruntovčani', Dirigenti i mužikaši', 'Naša kućica, naša slobodica'' i mnoge druge.

Glumila je i u filmovima 'Ne dao Bog većeg zla, 'Ajmo žuti' i drugima.

Nada Klašterka također je baka poznate glumice Barbare Rocco i majka Željena Klašterke, glazbenog urednika i skladatelja.

Od Nade Klašterke oprostilo se i Hrvatsko društvo dramskih umjetnika.

- U dubokoj tuzi vas obavještavamo da nas je jučer, 22. ožujka 2020.g, napustila naša predraga kolegica i prijateljica, glumica i pjesnikinja Nada Klašterka.

Zagreb, 200519.
Zena godine, kazalisna predstava glumica Barbare Rocco i Suncane Zelenike u Centru za kulturu Tresnjevka (CKT).
Na fotografiji: familija Rocco koja je uz predstavu proslavila 91. rodjendan majke, bake, prabake Klasterke, Nada Rocco, Nada Klasterka i Barbara Rocco.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / CROPIX
Nada Rocco, Nada Klašterka i Barbara Rocco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 12:20