320.000 ULAZNICA

USPJEH ARSENA A. OSTOJIĆA Najgledaniji češki animirani film u povijesti je 'Neparožderi', nastao u hrvatskoj koprodukciji

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 16.03.2017. u 15:40

Češko-slovačko-hrvatski film temelji se na istoimenoj popularnoj knjizi za djecu Pavela Šruta o suprostavljenim bandama malih, simpatičnih bića koji kradu po jednu čarapu iz para

ZAGREB - S prodanih više od 320 tisuća ulaznica dugometražni animirani film "Neparožderi", nastao u hrvatskoj koprodukciji, postao je najgledaniji češki animirani film u povijesti češke kinematografije.

 

Film u režiji animatorice Galine Miklinove premijerno je prikazan u listopadu prošle godine u Češkoj, gdje je još uvijek u redovnoj kinodistribuciji, a prikazuje se i u Slovačkoj, gdje ga je do sada pogledalo oko 20 tisuća gledatelja, objavio je u četvrtak Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) na svojim internetskim stranicama. 

 

Taj češko-slovačko-hrvatski film temelji se na istoimenoj popularnoj knjizi za djecu Pavela Šruta o suprostavljenim bandama malih, simpatičnih bića, nevidljivih običnim ljudima, koji kradu po jednu čarapu iz para.

 

Knjiga je 2011. godine objavljena i u Hrvatskoj, u prijevodu Sandre i Alena Novosada, u izdanju Algoritma.

 

Producent filma je Total HelpArt iz Praga, koju vodi poznati češki producent i redatelj Ondrej Trojan, koproducent je Petr Horak iz Alkay Animation Prag, slovački koproducenti su Zuzana Mistrikova i Lubica Orechovska iz PubRes kompanije iz Bratislave, a hrvatski koproducent Filmosaurus Rex iz Zagreba, s koproducentom Arsenom Antonom Ostojićem i pridruženim producentom Hrvojem Vajićem.

 

Glazbu za film, koja je izvedena uz pomoć hrvatskih glazbenika i instrumentalista, skladao je Mate Matišić. 

 

Uz HAVC, film su sufinancirali Češka televizija te HBO, dok svjetsku prodaju filma vodi danska sales kompanija Level K. Hrvatska distribucija filma očekuje se uskoro.

 

Izdvajamo