BIG BROTHER

Veliki brat kao stari alkos i neumjesna voditeljica. Koliko godina moraš imati da te privuče?

Batinićeva je među seoskim momcima ostavljala bolji dojam. Netaktična, udarala je kontru naivnim ratarima

Nema sumnje da je RTL uložio ozbiljan novac u novo izdanje Big Brothera, ali isto tako nema sumnje da su napravili dosta propusta. Možda ne najvažnije, ali svakako bitno: kakav to glas predstavlja Velikog Brata? Zvuči kao stariji alkoholičar, još grla spaljena cigaretama, ktome odaje osobu neodlučnu, koja nemoćno zastajkuje u govoru, lišenu nadalje i humora i autoriteta. Dakako, glas je digitalno obrađen, ali evo u najmanju ruku šlampavo.

Ne toliko šlampavo koliko neumjesno nastupa pak voditeljica Marijana Batinić, koju je RTL dosad bio godinama angažirao da vodi bizaran stvarnosni serijal “Ljubav je na selu”. Batinićeva je među neoženjenim seoskim momcima ostavljala bolji dojam. Pomalo gruba, neosjetljiva, netaktična, udarala je lijepu kontru naivnim i prezaposlenim ratarima i pokvarenim gradskim proleterkama, ali ovdje je osvanula kao neugodan svjedok vlastite jednostranosti. Najgore je što ostavlja dojam kao da cijelu priredbu doživljava smrtno ozbiljno. Toliko se uživi u svoju poziciju zloćke da pomisliš kako uopće ne glumi i kako zbilja misli da je ona šefica, a oni subjekti u kući njezini pokusni kunići.

Kad su pak ti subjekti posrijedi, narod bi rekao da niti smrde niti mirišu. Oni tobože poznati, poput glazbenika Jurice Pađena, najdosadniji su i imaš dojam da su se u kuću uvukli na produljeni godišnji odmor, a koji bi htjeli provesti podalje od računa i obveza.

Ako je ne tako davno okončan RTL-ov južnoslavenski Big Brother bio nalik vašarskoj priredbi s pomno dirigiranom fabulom, ovaj je nalik srednjoškolskoj ekskurziji za uvredljive štrebere kojima psine smišljaju mlađa braća i sestre. U ponedjeljak su se naguravali i skidali jedni drugima čarape. Pobijedio je, gle čuda, profesionalni hrvač Trušček, koji se u emisiju prijavio, kako je rekao RTL-u, da povrati dugove. Posve iritantna pak je Tamara iz Zagreba. Ona je bilderica. I kao da bilda sve osim mozga. Uzeli joj producenti proteine. To je nepravda od koje se ne može oporaviti. Praktički ubojstvo. Polovica emisije potrošena je na njezinu proteinsku tragediju. Što će sad jesti?

Dakako, psiholozi su sudionike temeljito preispitali prije nego što su ih odabrali za izolaciju, pa sada natjecatelje poznaju bolje nego što oni poznaju sami sebe. Već u utorak na red je došla Marina, ona se bavi modelingom, a plaši se, priznala je RTL-ovim stručnjacima, kokoši i smrti. Upravo tim redom. I eto, što će s njom nego da je zatvore u sobičak i puste dvije kokoši iz krletke pred nju. Potom ugase svjetlo i glade je perom po vratu. Marina vrišti. I još vrišti. Kakva je to zabava? Koliko godina moraš imati da te privuče?

Razočaran sam i izgledom kuće. U šareno prebojane letve, jadni ukrasi. Osobito je neimpresivan socijalni jacuzzi u dvorištu. Nekad su kuće Big Brothera krasili bazeni, a sad nutkaju stanare malo većim kadicama montiranima u vrtu.

Prvu epizodu ovoga programa pogledalo je pola milijuna ljudi. Gledanost koju će već ovotjedne epizode teško dostići.

---

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:32