FEATURETTE

VIDEO: 'AMERIČKE VARALICE' Predstavljamo ove nevjerojatne likove

U posebno pripremljenom featuretteu s hrvatskim titlovima predstavljamo likove nevjerojatne ali istinite filmske priče koja je osvojila kritičare

Koncem sedamdestih i početkom osamdesetih FBI je nekoliko godina naporno radio na operaciji razotkrivanja korupcije u visokoj politici. Operacija je uključivala ubacivanje lažnog arapskog šeika koji je nudio kovčege novca političarima države New Jersey da mu riješe građevinske dozvole, javne natječaje, kontakte s mafijom, pa čak i državljanstvo. Na koncu je FBI uhitio guvernera New Jerseyja, šest senatora i jednog kongresmena.

Na temelju te nevjerojatne, a ipak istinite priče, snimljen je film 'Američki varalice' koji je osvojio čak deset nominacija za Oscara, te je ovjenčao s tri Zlatna globusa, uključujući onaj za najbolji film. Pored toga, film je osvojio i SAG nagradu (Screen Actors Guild Award) za najbolji glumački ansambl.

Premijera 'Američkih varalica' u Zagrebu

Doista, glavne likove ove urnebesne priče tumači skup vrhunskih glumaca, od Christiana Balea do Roberta De Nira. Mlada Jennifer Lawrence, koja glumi djetinjastu i kapricioznu ženu glavnog junaka Rosenfelda, svojom je ulogom osvojila i kritiku i publiku, te je postala nezaobilazna meta holivudskih fotografa.

Nagrada američke udruge filmskih glumaca

U za ovu priliku posebno pripremljenom featuretteu s hrvatskim titlovima predstavljamo likove ove nevjerojatne filmske priče:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:25