POLIMAC PREPORUČUJE

VIDEO: FILM O NEPRISTOJNIM OSNOVCIMA NAJUGODNIJE JE IZNENAĐENJE KINO SEZONE 'Dobri dečki' žive za tulume, neprestano psuju i stalno izvrću očekivanja

 Profimedia, Landmark
 

U moru loših filmova koji su iz Hollywooda došli u hrvatska i svjetska kina, film "Dobri dečki" redatelja Genea Stupinskog (on je uz Leeja Eisenberga i koscenarist) konceptualno se razlikuje od sebi sličnih filmova o dogodovštinama školaraca.

Glavni likovi filma - Max (Jacob Tremblay), Lucas (Keith L. Williams) i Thor (Brady Noon) - učenici su sedmog razreda osnovne škole, međutim ponašaju se kao da nisu baš tako "dobri". Smisao života im je tulum koji organizira njihov vršnjak, a na kojem je glavna atrakcija natjecanje u ljubljenju. Dečki neprestano psuju, uče se pijuckanju alkohola, kupuju drogu za znance, a kad jednoga od njih otac uhvati da na laptopu pretražuje pornografske portale, pohvali ga: "Napokon si počeo koristiti svoj najvažniji organ".

"Film ima određeni obiteljski štih, a humor filma nije zločest", kaže filmski i televizijski kritičar Jutarnjeg lista Nenad Polimac u novoj epizodi serijala "Polimac preporučuje" i dodaje da film nije lišen subverzivnih elemenata. "Takav spoj slatke komedije i bezobrazluka skoro nije viđen."

Premda velikoj većini kino publike redateljevo ime neće puno značiti, treba napomenuti da iza ove neobične kombinacije slatkog, vulgarnog i subverzivnog stoji producentski par Seth Rogen i Evan Goldberg, kreativci koji su nam do sada donijeli rado viđene komedije kao što su "Superbad", "Pineapple Express", "This is the End", "The Interview" i "Sausage Party".

Odgovore na pitanja kako film miri to što su mu glavni likovi tako mladi, a tako nepristojni te kako scenaristi i redatelj filma nastavljaju tradiciju vulgarnih komedija koje su proslavili Rogena i Goldberga doznajte u novoj epizodi serijala "Polimac preporučuje" Jutarnjeg lista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:19